Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Minden idők egyik legsikeresebb moziprodukciója, a főszereplői pedig Hollywood legjobban kereső sztárjai! A Harry Potter-sorozatról és a három (fő)varázslóról van szó, akik, mondhatni, a filmekkel együtt nőttek fel. Te is kíváncsi vagy, hogy néz ki ma Emma Watson, Daniel Radcliffe és Rupert Grint? Ennyit változtak a főhősök az elmúlt 17 év alatt!

A most 28 éves Emma Watson egy rendkívül intelligens ifjú hölgy, ellentétben a származásával. Mindössze 9 esztendős volt, amikor beszippantotta őt a mágia világa: 2001-ben vette ugyanis kezdetét a Harry Potter és a bölcsek köve című film forgatása, a számára kiosztott szereppel pedig hamar megkedveltette magát a közönséggel. A nyolc részes filmsorozattal több mint 14 millió dollárt zsebelt be, és számtalan díjjal, jelöléssel büszkélkedhet a világ legrangosabb filmfesztiváljain.

Miután a Harry Potterrel learatta a babérokat, Emma Watson újabb főszerepet kapott az Egy hét Marilynnel (My Week With Marilyn) című filmben. 2012-ben megkapta első nagyobb elismerését, a közönségdíjat az Egy különc srác feljegyzései (The Perks Of Being A Wallflower) című filmben nyújtott alakításáért. Öt évvel később, a Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) című musicalben Bellát játszhatta– ezért az alakításáért a legjobb színésznő kategóriában kapott jelölést.

A mozivásznakon túl, Emma sikeres fotómodell, és gyakran emel hangot a nők jogaiért. 2014-ben őt választották a legstílusosabb brit személyiségnek. Továbbá egy kampányt is indított a #HeForShe hashtag alatt, mellyel a nők egyenjogúságára próbálja felhívni a férfiak figyelmét.

@emmawatson #emmawatson #beautyandthebeast #beautiful

A post shared by Emma Watson fun (@e.watson_love) on

A szintén 28 éves Daniel Radcliffe hármójuk közül a legsikeresebb! A tinédzserek példaképe, és már az első Harry Potter-film után bebizonyította, érdemes a dicsőségre. Bár úgy érezte, alkalmatlan erre a szerepre, hiszen szerinte nála sokkal tehetségesebb gyermekek is jelentkeztek a meghallgatásokra, a főhős szerepe kesztyűként illett rá, és általa azonnal belopta magát a közönség szívébe.

Attitude Awards. #danielradcliffe #killyourdarlings #attitudeawards #harrypotter

A post shared by Daniel Radcliffe (@danielradcliffes) on

Népszerűsége ellenére Oscar-díjat nem nyert, viszont annál több kitüntetés kárpótolta őt a szobrocskáért. 2001-ben ő lett az amerikai filmipar legizgalmasabb felfedezettje, 2013-ban már az év emberének választották, 2016-ban pedig a legjobb színész díjat kapta Az ember, aki mindent tudott (Swiss Army Man) című filmben nyújtott alakításáért.

Venice Film Festival – 09.01

A post shared by Daniel Radcliffe (@danielradcliffes) on

Harry Potter megalapozta Daniel karrierjét, de ma már nincs szüksége a varázslóra ahhoz, hogy csilloghasson. Több mint 85 millió dollárt hozott neki eddig a színészkedés, a pénz nagy részét pedig a nyolc részes filmsorozatnak köszönheti.

A most 29 éves Rupert Grint a trió harmadik oszlopos tagja, aki Ron Weasleyt játssza a Harry Potter-filmekben. Csak 10 éves volt, amikor megízlelte a sikert, Emma és Daniel oldalán. Szinte rögtön az első rész premierje után két díjat is megkaparintott – a legígéretesebb debüt és a legfigyelemreméltóbb tehetség kategóriákban. A Harry Potter és a halál ereklyéi 2 című filmben nyújtott alakításáért pedig ő zsebelte be a legtöbb (összesen 4) kitüntetést.

Hey everyone! :)

A post shared by Rupert Grint (@rupertgrint_official) on

A népszerűségét természetesen a varázsló-szerep hozta meg, és bár hatalmas rajongótábora van, viszonylag diszkrét életmódot folytat. A hírnév fárasztó dolog, ezért sem nyitott profilt a közösségi médiában. A rajongóknak nyilván nem tetszett e döntése, de a színész nem tágít, így tiltakozik a magánélet kiteregetése ellen a közösségi oldalakon. Ezzel ellentétben, ha karitatív akciókról, humanitárius kampányokról van szó, Rupert maximálisan részt vesz és segít, amiben csak tud. Például több személyes tárgyát is elárverezte, az összeget pedig a beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványoknak adományozta.

I changed my profile picture XD

A post shared by Rupert Grint (@rupertgrint_official) on