Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindössze 10 évesen, a norvég Johannes Rørvik Grov úgy bánik a dobokkal, mint egy vérprofi. A kissrác imádja feszegetni a saját határait, így legutóbb a Metallica teljes diszkográfiáját dolgozta át erre a hangszerre. A kivételes produkciót egy 12 perces videó formájában örökítette meg, ami a legendás rock-együttes figyelmét is felkeltette.

A nap videója: ez 10 éves a kölyök a Metallica teljes diszkográfiáját eljátssza - dobokon!

Johannes a Metallica mind a 10 albumáról az összes szerzeményt felhasználta, az 1983-ban kiadott Kill’Em All-tól kezdve a legfrissebb, 2016-ban publikált Hardwired…To Self-Destruct-ig.

Ha amiatt aggódtál volna, hogy mi lesz a rock-zene sorsa egy olyan zeneiparban, melyet a pop-slágerek uralnak, remek híreink vannak a számodra. Az alábbi vizuális anyagra alapozva, a legifjabb generáció készen áll arra, hogy átvegye a stafétabotot a műfaj nagyjaitól!

A norvég fiú képességein még a legnehezebb Metallica-dalok sem fognak ki. A gyerek úgy játssza el a Motorbreath és a One szerzeményből kiragadott részleteket, hogy a szavad is elakad, ez a kellemes bizsergés pedig mind a 100 felvételen át elkísér, melyet Johannes a produkciójában érint. A 12 percbe tömörített videóklipet két felvonásban rögzítették, egy-egy óra leforgása alatt. Az operatőri szerepet a fiú tanára, Mauricio Weimar vállalta magára, aki alkalmanként akusztikus- és basszusgitárral tette még hangulatosabbá a dobolást.

A gyermek tehetsége a Metallica tagjainak a fülébe is eljutott. A veteránok teljesen átszellemülve fogadták Johannes munkáját, és a következő szavakkal minősítették a Twitteren: „Íme a következő generáció!” – olvasható a zenekar bátorító üzenete, melyet valamennyi rátermett zenekedvelő fiatalnak címeztek.

A rock-legenda Metallica nemrég zárta világturnéjának európai epizódját, melynek keretében elsősorban a legutóbbi nagylemezüket népszerűsítik. A WorldWired Tour 2016 novemberében vette kezdetét, és 2019 márciusában zárul.