Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Abby és Brittany Hensel már születésük óta csodaszámban mennek az orvostudomány világában. Ők ketten azon kevés sziámi ikerpár közé tartoznak, akik nemcsak a terhességet élték túl, de sikeresen a világra is jöttek.

A lányok mostanában töltötték be 27-ik életévüket, így a világ már jó pár éve újból és újból rácsodálkozik a lányok különleges életére. Mindkét lány rendelkezik külön felsőtesti szervekkel, így két gyomruk, két szívük, és négy tüdejük van, ezzel ellenben viszont testüknek alsó részén osztozniuk kell.

Mindkét lány a saját felén lévő végtagjait képes kontrollálni, így sok türelem és gyakorlás kellett ahhoz, hogy olyan hétköznapi feladatokat el tudjanak végezni, mint a járás, fésülködés, fogmosás. De ez sem tántorította el az ikerpárt, sőt a két lány sikeresen lediplomázott a Bethel Egyetem tanárképző karán, és még vezetni is megtanultak.

A lányok hihetetlen történetére már régóta felfigyeltek, pár éve meghívást kaptak Oprah Winfrey show-műsorába is, és dokumentumfilm sorozat is készült az életükről.

Most azonban óriási bejelentésre készülnek, ugyanis terveik szerint olyan tanárok szeretnének lenni, akik az elfogadásra oktatnák a gyerekeket, fő céljuk az, hogy megértessék a fiatal generációval, hogy nem a kinézet a lényeg, hanem a belső értékek.

Egy amerikai általános iskolában lehetőséget is kaptak erre, és már egy ideje tanárként dolgoznak. Kollégáik és az iskola vezetősége is úgy véli, hogy az ikerpár egyedülálló módon képes magával ragadni a diákságot, így jó úton haladnak kitűzött céljaik felé.