Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A parádés felvonulások mindig is érdekfeszítőek voltak a nagyközönség számára, hisz ekkor mutatkozik meg a katonák azon arca, melyet kevesen tudnak beleképzelni ebbe a fegyverekkel és szigorú szabályokkal telepakolt hazavédő hivatásba. A hadsereg tagjai ilyenkor ünneplő díszegyenruhát öltenek, és általában olyan műsorral készülnek, amire senki sem számít.

Az örmény hadsereg megkezdi a parádés felvonulást. Ilyen műsort katonák még sosem vittek színre!

A katonaélet ridegségét tökéletesen kiegyensúlyozzák az ilyen és ehhez hasonló színvonalas pillanatok, melyekben a fegyelmezett szinkronmozdulatokat finoman tompítja a művészet szépsége és szabadsága.

Az alábbi előadás Örményország nemzeti ünnepén készült, és egy igazi gála-eseménynek számított a nemzeti gárda történetében. A katonák szemrevaló koreográfiával teremtették meg a hangulatot, és az, ahogyan a fegyvereiket forgatták, óriási precizitásról tett tanúbizonyságot. A képkockákat nézve bámulatos, ahogy ezek a szabályok világában élő fiatalok mennyire felszabadultan csillogtatják meg a tehetségüket, a szakértelmüket és a hivatásuk iránti szenvedélyüket! Az élményt pedig csak fokozzák a fegyvercserék és az akrobatikus mozdulatok.

Az előadást harsonaszó és dobpergés kíséri. A hangszerek játéka tökéletes összhangban van a műsor lüktetésével, mintegy felépítve, majd levezetve a koreográfia intenzitását. A produkció úgy végződik, mint ahogyan kezdődött: egy nagyvilági masírozással.