Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Gary Hardwick mindössze 17 éves volt, amikor nőül vette az akkor 70 esztendős Almedát. Mindketten Maryville-ből származnak, és bár a házasságuk kiütött minden lehetséges biztosítékot, egyike a legboldogabb szerelmi történeteknek ezen a világon!

A fiú 19, a hölgy 72, avagy a tinédzser története, akinek a felesége akár a nagyanyja is lehetne

A nem mindennapi házaspár idén ünnepli a második évfordulóját. Házasságuk szép lassan fejlődik, Gary és Alemda pedig boldogabb, mint valaha. Az idős hölgy sosem hitte volna, hogy 2016 nyarán rátalál a szerelem, nem beszélve arról, hogy egy jóképű tinédzser személyében. Egy USA-beli étteremben ismerkedtek meg, akkor kezdődött minden.

Gary állítása szerint, a találkozásuk szerelem volt első látásra. A fiatalember azonnal elveszett Almeda gyönyörű szemeiben: „A Chuck E Cheese-ben találkoztunk, egy ott megrendezett partin. Belenéztem a szemeibe, és azonnal beleszerettem.” – idézte fel az emléket Gary, aki nem tudott leállni a hat-unokás nagymama dicsőítésével: „Leginkább Almeda gyönyörű szemei vonzottak hozzá, és a személyisége. Már az első napon a rabja voltam. Örökös jókedélyű, és tökéletesen kiegészítjük egymást. A köztünk szikrázó kémia pedig maximálisan működik.” – részletezte a fiú.

Két hétre rá, hogy megismerkedtek, össze is házasodtak. Gary pillangókkal a gyomrában és izgalomtól összeszorult torokkal állt Almeda elé és kérte meg a kezét. A nagyi pedig azonnal igent mondott. „Ha szeretsz valakit, az életkorod mindössze egy számjeggyé törpül. Rögtön tudtam, hogy ő az az ember, aki mellett leélném a hátralévő életem. Sosem érdekelt az életkorom (…) Két éve élek házasságban a szívem párjával.” – mesélte Almeda, akinek hat unokája közül egyik még Garynél is ifjabb!

Bár nehezen hihető, a kettőjük között tornyosuló 53 év különbség mégsem jelent akadályt. Állításuk szerint, egyazon hobbiknak hódolnak, és az ízléseik is azonosak. Mindketten rajonganak a YouTube-ért, ahová gyakran töltögetnek fel videókat, alkalmanként a magánéletükről és a boldogságukról is.

„Sosem éreztem úgy, hogy valamit elveszítettem volna azzal, hogy Almedát feleségül vettem. A koromhoz képest érett gondolkodású vagyok, mindig is kilógtam a velem egykorúak csoportjából.” – magyarázta Gary, hozzátéve, sosem vonzódott a korban hozzáillő nők iránt. Még csak 13-14 volt, amikor erre rájött, ugyanis már akkor a matúr, érett nők iránt érdeklődött. Ezzel érvelt akkor is, amikor a családjának bemutatta Almedát. Az ara befogadása nem ment egyszerűen, viszont idővel még Gary nagymamája is beletörődött az unokája választásába.

Természetesen mindenki kíváncsi volt arra, hogyan boldogul a két generáció a hálószobában. Erre a férj adott választ: „Az első együtt töltött éjszakánk a nászéjszaka volt. Fantasztikus élmény volt. Nagyon mély érzelmi síkon éltük meg az egészet. És Almeda csodálatos szerető.”

A fiú 19, a hölgy 72, avagy a tinédzser története, akinek a felesége akár a nagyanyja is lehetne

Ami pedig a közvéleményt illeti, mindketten tisztában vannak azzal, hogy a világ elítéli őket és a házasságukat. Nem kell messzire menniük, Almeda fia is a rosszallók táborát gazdagítja, aki egyébként azóta nem beszélt az anyjával, hogy feleségül ment Garyhez. A nő unokái azonban megosztó véleményen vannak. Aaron például, aki mindössze három évvel idősebb a mostoha-nagyapjánál, egyszer nevezte nagytatának Garyt, amikor berúgott. „Inkább barátként tekintek rá, mintsem nagyapaként. De tudod, a nagyi nagyon boldog.” – vallotta Aaron.

A 17 éves Indiana már sokkal engedékenyebb: „Hogy ne támogatnám őket? Nekem, személy szerint, egy kicsit furcsa volt őket együtt látni, de a 21. században élünk, így ezek a dolgok ma már nem kellene számítsanak.” – érvelt a legifjabb unoka. Hozzátette: „Anyának viszont már vannak ellenvetései, főként a közte és Gary közti korkülönbség miatt, és még nem tudta túltenni magát azon, hogy a mostohaapja egykorú a saját gyerekeivel.”

A házaspár azonban nem törődik a rosszmájú megjegyzésekkel, csupán egy dolgot tud mondani a rosszakaróinak: „Addig, míg őszintén szeretsz, a szívedre kell hallgatnod, és a boldogságra kell törekedned.” Te egyetértesz velük, vagy inkább a társadalmi normák szerint éled az életed?