Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A világhírű olasz filmcsillag, Claudia Cardinale április 15-én töltötte be 80. életévét. A hatvanas években őt tartották a legszebb nőnek, aki elmondása szerint nem foglalkozik azzal, hogy 80 éves lett.

Claudia Cardinale 80 éves! Így él az egykori híres filmcsillag, aki 17 évesen drámai eseményeket élt át!

“Az idő múlik, ez normális folyamat. Engem nem hat meg a nosztalgia” – mondta mosolyogva születésnapi buliján az olasz primadonna. Több mint 60 éven keresztül ívelt át filmes karrierje, őt tartják Federico Fellini múzsájának, riválisainak pedig Sophia Lorent és Gina Lollobrigidát.

Visszautasította a plasztikai műtétet

A színésznő úgy döntött, hogy engedelmeskedik a természet törvényeinek, és úgy öregszik meg, ahogy az végbemegy.

“Utálom a plasztikai műtéteket, mert ezzel nem mást akarnak elfedni, mint az idő múlását. Én sosem rejtegettem az éveimet, csak egy normális nő vagyok” – közölte a filmsztár, aki a 80. születésnapját egy színházi színpadon ünnepelte, majd családja és barátai körében a Lo Scugnizzo étteremben tartott egy közvetlen hangvételű összejövetelt.

Claudia Cardinale 80 éves! Így él az egykori híres filmcsillag, aki 17 évesen drámai eseményeket élt át!

Claudia Cardinale a mai napig is aktív színművész, és rendszeresen fellép a nápolyi Augusteo színházban, mégpedig a La Strana Coppia darabban.

Claudia Tunéziában, La Goulette-ben született 1938. április 18-án, szicíliai szülők gyermekeként. Kezdetben csak franciául és arabul beszélt, amikor felkérték egy olasz filmszerepre, a szicíliai nyelvet beszélte, amely az olasz nyelv egyik ága. Hangját 1963-ig szinkronizálták.

Claudia Cardinale 80 éves! Így él az egykori híres filmcsillag, aki 17 évesen drámai eseményeket élt át!

17 évesen megerőszakolták

“20 évesen egy tündérmese főhősnője lettem, egy ország szimbóluma, amelynek nyelvét nehézkesen beszéltem” – vallotta be önéletrajzi könyvében, még 2005-ben. A My Stars című könyvben szó esik arról is, hogy miként változott meg az élete 16 évesen, mikor megnyert egy szépségversenyt. A főnyeremény pedig egy kirándulás volt a velencei filmfesztiválra, ahol nagy feltűnést keltett, főként a rendezők, filmproducerek körében. Édesapja is arra biztatta a lányát, hogy vágjon bele a filmes karrierbe, így a fiatal Claudia ezt a pályát választotta, és úgy döntött, hogy nem lesz tanárnő, pedig korábban annak készült. Azonban egy évre rá erőszak áldozatává vált, és teherbe esett. Akkori mentora, Franco Cristaldi rendező meggyőzte, hogy menjen Londonba, és ott szüljön, a lehető legnagyobb titokban, majd a babát bízza a rendezőre és annak családjára. Így született meg a kisfia, Patrick, aki 7 éves koráig úgy tudta, hogy Claudia a nővére, azután közölték vele, hogy ő az édesanyja.

Claudia Cardinale 80 éves! Így él az egykori híres filmcsillag, aki 17 évesen drámai eseményeket élt át!

175 filmben játszott

1963-ban, 25 éves korábban két filmben is játszott, a Párducban és a Fellini híres 8 és ½-jében. Ez hozta meg számára a hírnevet, majd jött Hollywood, ahol játszott többek között a Rózsaszín Párducban is.

Elmondása szerint a legszebb bókot David Niven színész kollégájától kaptak, aki azt mondta: “Claudia, te és a spagetti, Itália legcsodásabb találmányai vagytok.”