Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

49 éves korában elhunyt Verne Troyer, akit sokan az Austin Powers-filmekből ismerhetnek, ahol Kicsi Én szerepét játszotta. Troyer évek óta küzdött alkoholfüggőséggel, április elején öngyilkossággal fenyegetőzött, ezért kórházi megfigyelés alá helyezték.

Meghalt az Austin Powers-filmek sztárja, Verne Troyer

“Verne egy harcos volt, amikor saját csatáiról volt szó. Az évek során rengeteget küzdött és nyert, küzdött és nyert… de sajnos legutóbb már túl sok volt” – olvasható a halálhírét bejelentő Facebook-bejegyzésben, ahol elmondják Troyer mindig azon fáradozott, hogy mások arcára mosolyt csaljon, hogy megnevettesse az embereket.

Verne Troyer volt a világ egyik legkisebb embere, 81 centiméteres magasságával. Az Austin Powers mellett, alakított a Grincsben, a Sötét Zsarukban és a Harry Potter filmekben is, de számos valóságshow sztárjaként is feltűnt.

“Annak ellenére, hogy alkata kicsi volt és szülei sokszor kételkedtek abban, hogy eléri valaha az ajtókat életében, ő annál is több ajtót kinyitott magának és másoknak, mint amennyit bárki elképzelt volna.” – írják.