Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A 33 éves francia énekesnő Alizée Jacoteyként látta meg a napvilágot, a 2000-es években Alizée néven egész Európát meghódította.

Így néz ki ma Alizée, aki a 2000-es években egész Európát meghódította

Miközben nagyon sokan emlékeznek és szeretik a “Moi… Lolita”, “L’Alizé”, “J’en ai marre!” című dalait, kevesen tudják, hogy Alizée sikerét Mylène Farmernek köszönheti, aki felfedezte őt egy tehetségkutatóban. Alizée a 21-dik század legeladottabb francia énekesnője, lemezeit Európa szerte nagy siker fogadta.

Alizée első albumának (Gourmandises) szövegét Mylène Farmer írta, zenéjét Laurent Boutonnat szerezte, egyből platinalemez lett, az album olyan sikeres volt, hogy világszinten hatalmas elismerést szerzett, Alizée pedig a legeladottabb francia énekesnője lett 2001-ben. Az énekesnő 2003-ban adta ki második albumát a Mes courants électriques-t, amivel egy 43 állomásos turnéra indult Franciaországban, Belgiumban és Svájcban.

Karrierje során Alizée hat stúdióalbumot jelentetett meg, utolsó albuma a Danse avec les Stars (Szombat esti láz) táncversenye után jelent meg. A táncversenyt egyébként meg is nyerte párjával Grégoire Lyonnet-el.

Kooples👩🏻👨🏻 #latergram #weddingday #family

A post shared by Alizée Lyonnet🍉🌵 (@alizeeofficiel) on

Vichy day💙 #ootd

A post shared by Alizée Lyonnet🍉🌵 (@alizeeofficiel) on

Annak ellenére, hogy az énekesnő visszahúzódó személyiségnek vallja magát, szeret közönség előtt énekelni. Alizée 2003-ban ment hozzá Jérémy Chatelain francia énekeshez, akivel egy közös gyereke született 2005-ben. Az énekesnő mindig is diszkréten kezelte házasságát, ám 2011-ben nyitott a közönség elé, és már nem annyira visszafogott. 2012-ben vált el férjétől, majd 2013-ban megismerte Grégoire Lyonnet-et, akivel 2016-ban össze is házasodott.

Alizée jelenlegi férjével, Grégoire Lyonnet-el a Danse avec les Stars című műsorban: