Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Újabb dallal lepi meg rajongóit az Oasis volt frontembere, Noel Gallagher. A felvétel címe She Taught Me How To Fly, és az énekes legutóbbi, Who Built The Moon? című nagylemezéről származik. A szerzemény egy videóklippel is gazdagodott, mely a ’80-as évek stílusára emlékeztet.

Videóklip: Noel Gallagher’s High Flying Birds - She Taught Me How To Fly

A She Taught Me How To Fly új zenei elemeket csempész Noel Gallagher eddig megszokott stílusába. Mi több, a teljes album hangulata egy kicsit más ahhoz képest, amit Noeltől és a „magasan szálló madaraitól” kaptunk. A hanganyag David Holmes segítségével készült, aki mindent elkövetett, hogy kimozdítsa az ex-Oasis szólistáját a komfortzónájából.

Noel Gallagher harmadik szólóalbuma 2015 és 2017 között készült, gondos odafigyeléssel és utólagos csiszolgatásokkal.

„Nem tudom, ha valaha is fogok-e még készíteni egy ilyen nagylemezt, mint ez. Izgalmas, ha belegondolok, hogy múlt pénteken például az album tartalma még változott… Olyan dolgok kerültek fel rá, amikről sosem hittem volna, hogy egyszer egy lemezen fognak kikötni. És még a gyártás utolsó napján is azon törtem a fejem: mi a jóég történt ezzel a dallal?! Érted, mit akarok mondani? És a lemez annál is jobb lett, pontosan emiatt.” – részletezte nem sokkal a premier előtt Noel Gallagher.

Minden esetre, a rajongók nagy lelkesedéssel fogadták ezt a diszkográfiai anyagot, a Who Built The Moon? ugyanis az első helyen debütált a brit toplistákban. Szerinted a She Taught Me How To Fly című dalból is lehet number one?