Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A most serdülőéveiben járó Austin Niehus egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született, melynek neve Goldenhar Szindróma. Ez a szindróma leginkább a koponya és az arc területét érinti, és abban mutatkozik meg, hogy az arc különböző részei (ajkak, orr, szemek, fülek, alsó állkapocs) nem fejlődnek ki teljes mértékben. Ez leginkább esztétikai problémákat okozhat az elszenvedőinek.

Évekig csúfolták betegsége miatt, most találkozott egy hozzá hasonló helyzetben lévő lánnyal - Szívbemarkoló a találkozásuk

Austin műtétek tucatjai közepette nőtt fel, de ez belső értékein mit sem változtatott, hiszen szerettei egy kedves, okos, érzelmekkel teli fiatalként jellemzik őt, akinek számos terve van még az életben. Sajnálatos módon viszont megjelenése miatt nagyon hamar a gúnyolódások célkeresztjébe került, mert társai képtelenek voltak elfogadni, hogy ő más, mint egy átlagember. Sokszor elszigeteltnek érezte magát a többi gyerektől, egészen addig, míg nem találkozott hasonló problémákkal küzdő emberekkel, akikkel azóta is szoros baráti kapcsolatot ápol.

A következő videóban egy ilyen megható találkozásnak lehetünk szemtanúi. A 15 éves Austin egy igencsak különleges vendéget vár a havas Colorado-i szülővárosába. Austin amint megpillantja a vendégek autóját, rögvest kisiet a ház elé, hogy üdvözölje a szintén Goldenhar Szindrómában szenvedő lányt és családját.

Annak ellenére, hogy életükben most találkoznak először, olyan mintha már régi jó barátok lennének, hiszen összeköti őket egy közös ügy, méghozzá az, hogy eltudják fogadni önmagukat, és a külvilág kritikáit kizárva életüket boldogságban tudják leélni, hiszen semmivel sem kevesebbek egy normál embernél.