Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nyilvánosságra kerültek az idei Eurovíziós Dalfesztivál első hivatalos részletei. A szervezők ugyanis közzétették a rendezvény meghívottjainak listáját, a közlemény szerint pedig a tavalyi Dalfesztivál-győztes, a portugál Salvador Sobral is visszatér a színpadra, ahol többek között az Amar Pelos Dois című dalát fogja elénekelni, sokak örömére.

Európa legnagyobb zenei eseményét a szintén portugál Ana Moura és Mariza nyitják meg, ők népzenével teremtik meg a hangulatot. A két előadó közös koncertje mindenképp mély nyomot hagy majd a portugál zenetörténelemben, tekintettel lévén a hírnevükre és arra, hogy egymás társaságában most lépnek először színpadra. Salvador Sobral nemrég szívműtéten esett át, erről itt olvashattok.

A Lisszabonban megrendezésre kerülő idei Eurovíziós Dalfesztiválon a hagyományos portugál népzenét az elektronikus akkordok fűszerezik majd. A hivatalos megnyitó után a zászlós felvonulásra kerül sor, melyet a Beatbombers tagjai tesznek emlékezetessé. DJ Branko is meghív bennünket egy izgalmas Föld körüli utazásra, természetesen a brazil és portugál dallamok szárnyán.

A fellépők listája is biztos már: összesen 43 ország képviselői mérkőznek meg Európa legjobb dalának címéért. Mint ismert, Magyarország színeiben az AWS együttes lép színpadra, méghozzá május 10-én, a második elődöntőben.