Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Volt egyszer, hol nem volt egy sármos, pokolian vonzó férfi, aki bármelyik nőt megkaphatta ezen a világon, és falta is a kalandokat élete végéig. Élt ugyanakkor egy kifinomult, bájos hölgy is, akit gyakran hasonlítottak a gyönyörű Sissi császárnőhöz, nem feltétlenül a filmbeli alakításáért. Merthogy ő Romy Schneider, a mozitrilógiából ismert Sissi, és Alain Delon, akiknek a szerelme bár mesébe illő volt, mégis kudarcra ítéltetett.

Hogyan fulladhat kudarcba egy csillagokban íródott, igaz szerelem? Romy Schneider és Alain Delon mesébe illő története

A két híres színész a forgatásokon ismerkedett meg egymással. A közöttük kialakuló szakmai kötelék gyorsan fordult át őszinte vonzalomba, mely átlépett a mozivásznak határán, és gyönyörű szerelmi történetben bontakozott ki a valóságban is.

A mindig is nagy kalandornak és nőcsábásznak ismert Alain Delon akkor bevallotta, teljesen megváltozott, miután megismerte Romy Schneidert, és többször is kihangsúlyozta, ő az a típusú nő, akit érdemes feleségül venni. A tisztességes családból származó Romy Schneider szülei azonban rosszallták a lányuk és a francia színész kapcsolatát, főként hogy köztudott volt, Delon csak egy szoknyavadász, akiről senki sem hitte el, hogy képes megváltozni.

A pletykák ellenére a fiatalok eljegyezték egymást, és mindenki tűkön ült már az esküvő miatt, ám a boldog eseményre sosem került sor. Bár úgy döntöttek, a párkapcsolati problémáik – főként a féltékenység szította veszekedések ellenére mégis egybekelnek, Alain Delon végül az esküvő napján faképnél hagyta az arát. Egyszerűen csak lelépett azt mondván, Romy Schneider túl jó hozzá, és hogy ő nem érdemli meg ezt a nőt.

A színész Mexikóba szökött Francine Canovával, akit 1964-ben feleségül vett, és akitől 5 év házasság után el is vált. Romy Schneider, miután csúnyán megalázták az oltár előtt, megpróbált új életet kezdeni, de istenigazából sosem tudta feldolgozni ezt a szakítást. Sok évvel azután, egy film erejéig ismét összejöttek, a szereposztás pedig újra lángra lobbantotta a régi pletykákat, de a viszonyuk ezúttal nem öltött hivatalos kereteket.

Hogyan fulladhat kudarcba egy csillagokban íródott, igaz szerelem? Romy Schneider és Alain Delon mesébe illő története

Romy Schneider hiába volt sikeres a szakmájában, a magánélete egy csődtömeg volt. Elvált attól a férfitól, akitől egy fiúgyermeke is született, és bár mindent elkövetett, hogy visszaszerezze a fiát, a gyermek meghalt egy balesetben, ami végleg betette az ajtót a színésznőnél. Ezt a fájdalmat élete utolsó percéig a szívén viselte, míg végül a magánéleti válságok teljesen felemésztették őt. 43 évesen, 1982-ben, egy szívinfarktus ragadta őt el ebből a világból.

Romy Schneider halálhíre mélyen lesújtotta Alain Delont. Vallomása szerint, a nő mindig is fontos szerepet játszott az életében, és örökre a szívében hordozza a nevetését. „Ott, ahol ő most van, biztosan meglelte a nyugalmat. Fáradtság, szívinfarktus, a valóság az, hogy az anyai szíve meghasadt. Ő már azóta haldoklott, amióta elveszítette Davidot. A látszat kedvéért összeszedte magát, de a színfalak mögött összeomlott. Romy fantasztikus életet élt, de sajnos nem a szó boldog értelmében. Míg a sors az egyik kezével adott, a másikkal elvett tőle. A dicsőségért iszonyú árat fizetett.”

Feltehetnénk a kérdést: mi lett volna, ha Alain Delon sosem hagyta volna el őt? Ítélkezni is lehetne naphosszakat felettük és a viselkedésük felett, immár semmi sem változtat a helyzeten. Abban viszont reménykedhetünk, hogy egy másik életben talán kapnak még egy lehetőséget arra, hogy igazán boldogok legyenek…