Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Megérkezett Ferkó Csabi új klipje, a „Nézd, Budapest!”, mellyel a focista-rapper a hazai szórakoztató zenét új szintre emeli.

Megérkezett Ferkó Csabi legújabb klipje, ami a „Nézd, Budapest!” címet kapta

Ferkó Csabit érdemes lesz megjegyezni, ugyanis nem hétköznapi rapperről van szó. Neve első hallásra a focidrukkereknek csenghet ismerősen – nem véletlenül, hiszen Csabi a Művész Válogatott tagja. Egyenesen a focipályáról vonult a stúdióba, ahol tavaly nyáron elkészítette debütáló, „Úgy néz ki, berúgtunk” című számát. A sármos rapper célja, hogy zenéjével kiszakítsa közönségét a mindennapi kerékvágásból. Csabi világát olyan ismert sztárok inspirálták, mint Eminem, hazai előadók közül Ganxsta Zolee, az Animal Cannibals és a Rapülők hatottak rá. Zenéjét egyénisége, sportszelleme és céltudatossága gazdagítja, stílusa ezáltal lesz egyedülálló a magyar popszakmában.

Csabi ideje egy részét Ausztriában tölti, ahol azért dolgozik, hogy itthoni rap karrierjét finanszírozza. Honvágya ihlette a „Nézd, Budapest!” című dalát, amely a városhoz köthető emlékekből, életmorzsákból áll. Mindig is szeretett volna erről írni, de maga a szöveg munka közben íródott, a spontaneitás jegyében, amit aztán stúdióban finomítottak tovább. A dal témája a Budapest által adott – főleg éjszakai – életérzés. Az a magával ragadó feeling, amikor az esti fényekben indulsz a városba, és elsodornak a történések, az emberek, a hétköznapi esti bulik és a belvárosi szórakozóhelyek világa.

Ferkó Csabi előző klipjét egy klubban forgatták, ahol egy nagyobb társasággal bulizott. Ezúttal nem akart őrült felhajtást, de vágyott egy társra, aki kicsit feldobja a storyt és vele együtt járja be Budapestet, így jött a képbe a kutya ötlete.

„Szerettem volna egy vagány kutyát, aki illik hozzám. Rengeteget kerestem, ismerősök között, menhelyeken, végül egy gyrososban ülve leltem rá, és „szerelem” volt első látásra.” – mondja a rapper.

Megérkezett Ferkó Csabi legújabb klipje, ami a „Nézd, Budapest!” címet kapta

„Aston”, az amerikai staffordshire terrier megtestesítette mindazt, ami Csabi fejében élt klipbeli társáról: vagány, jóképű, gizda, de mégis aranyos kutyust sikerült találni, aki nagyon passzolt a rapper stílusához és személyiségéhez. Mivel a kutyus még csak 7 hónapos, így elég izgalmas volt a vele való forgatás, ami egy februári napon, -1 fokban zajlott.

Ferkó Csabi nagy utat tett meg az NB1-es focicsapatoktól a képernyőkig / lejátszókig, azonban minden egyes perc megérte. A feltörekvő magyar rapperben minden megvan, ami a sztársághoz szükséges – és még több: „Elvetemült csávó vagyok ilyen szempontból, addig csinálom, amíg el nem érem a célom.” Hajrá Csabi!