Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Posztumusz stúdióalbum és egy vadonatúj videóklip került ma kiadásra, a világhírű Jimi Hendrix kézjegyével ellátva: a Both Sides Of The Sky március 9-én látta meg a napvilágot, róla pedig máris érkezik az első vizuális anyag, a Lover Man. A klip John Vondracek rendezésében készült, és ritka felvételeket mutat meg a megboldogult gitárosról.

Ha imádtat Jimi Hendrixt, ettől a hírtől kiugrasz a bőrödből!

Jimi Hendrix zenéjének nagy része a halála után került kiadásra. Az első posztumusz nagylemez 1971-ben jelent meg, és a The Cry Of Love címet viselte. A korongon olyan szerzemények kaptak helyet, melyeket a zenész és a hangmérnöke, Eddie Kramer közösen mixeltek. A ’90-es évek közepétől, Kramer és azok a személyek, akik szerzői jogot kaptak Hendrix zenéje felett, folyamatosan olyan „elveszett kincsek” után kutattak, melyeket még sosem osztott meg senki a közönséggel.

A kutatás eredménye 3 remek gyűjtőalbum lett. Az első 2010-ben került a boltokba Valleys Of Neptune címmel, majd három év múlva követte a második, mely a People, Hell And Angels címmel örvendeztette meg a rajongókat. A trilógia harmadik lemezeként a Both Sides Of The Sky került kiadásra, ami az 1968-1970 közötti változásokat örökíti meg Hendrix életében. Ezekben az években ugyanis a gitáros többször próbálkozott együttesalapítással, folyamatosan lecserélve a csapatát alkotó zenészeket.

A dal pedig, ami ma megjelent videóklip tárgyát képezi, 1969-ben született a New Yorki Record Plant stúdióban. A Lover Man producere is Eddie Kramer volt, és akivel együtt Hendrix énekel, az nem más, mint Miles és Cox, a blues műfaj szintén nagy szerelmesei.