Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A zumba egyike napjaink legfelkapottabb fitnesszprogramjainak. Egyre nagyobb teret hódít világszerte, és egyre többen csatlakoznak a zenés-táncos, észrevétlenül is megizzasztó mozgásformához. Csábító koreográfiáinak – mint például az alábbi is – alig lehet ellenállni, és még ha nem is perdülsz azonnal zumbára, a szemed tuti nem tudod levenni róla!

Ez a 12 nővér akár az Apáca showból is lehetne, garantáltan fel fogják dobni a napod

Maga zumba, mint sport egy kellemes baleset eredményeként született – legalábbis így vélekedik róla a feltalálója, Beto Perez, aki fitnesszoktató Kolumbiában. Egyik órájára elfelejtette magával vinni a megszokott kazettát, így rögtönöznie kellett, és egy másikat volt kénytelen lejátszani. A salsa ritmusok pozitív hatással voltak a jelenlévőkre, és repetát kértek. Perez ekkor állt rá az új program népszerűsítésére.

A zumba egyre több oktatót is bekebelezett, beleértve Elena Mainardit, akinek az alábbi kisfilmje kiváló bizonyíték arra, miért is oly közkedvelt ez a műfaj. A jelenetet az Apáca Show (Sister Act) című film inspirálta, és egyszerűen zseniális! A 12 tanítvány apácaruhában vonul színpadra, a megható nyitányt pedig egy jó kis energikus passzussal zárja.

A nők úgy mozognak, hogy szó szerint alig éri a lábuk a földet!