Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nem egyszer hallottuk már, hogy a gyerekek előbb tanulnak meg énekelni, mint beszélni, főként ha a kiejtésüket valamilyen beszédhiba vagy betegség akadályozza. A zeneterápia már létező fogalom, melyet sikeresen alkalmaznak úgy az oktatásban, mint a gyógyításban, és nem hiába. A dallamok ugyanis csodákra képesek!

A 2 éves Down-szindrómás kisfiú alig tud beszélni, de amikor a nővére énekelni kezd… imádnivaló!

Kiváló bizonyíték a zene gyógyító erejére az alábbi videó és annak főszereplője: egy 2 éves Down-szindrómás kisfiú, aki bár nem tud még beszélni, felhőtlen boldogsággal énekel együtt a nővérével. A kisfilmet az édesanya – Amanda Bowman Gray töltötte fel a világhálóra, aki szerint a zene remek hatással van a kisfiára. Bo imád énekelni, ez pedig nagyban hozzájárul a beszédkészsége fejlődéséhez.

Lydia, a lánytesó, épp a gitárján játszik, míg Bo a lágy dallamokra ringatózik. A You Are My Sunshine a kisfiú kedvenc zeneszáma, így teljesen átadja magát a ritmusoknak. Minden egyes versszak után Lydia megáll, hogy Bo elénekelhesse az utolsó sort, ragyogó mosollyal az arcocskáján. A kettőjük kapcsolata rendkívül erős, már a pillantásokból is megértik egymást. Ez pedig nagyban segít a kisfiúnak áthidalni a problémáit.

My daughter Lydia was watching Bo while I was in the shower. Came out to this. If she didn’t have a guitar I don’t know if she would know how to babysit him. This is her go to. It’s proof that music therapy works. Bo is 25 months old and has a 12 word vocabulary. Every word he has learned has been through music and singing.*If you would like to use this video it is now licensed with Storyful. All photos/stories are public on the page and do not need permission to be used, except this video. Thank you so much. https://storyful.com/

Posted by Amanda Bowman Gray on Monday, January 15, 2018

„Bo 2 éves, és mindössze 12 szót ismer. Valamennyi szót a zene által sajátított el. Ez több mint kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a zeneterápia működik!” – írta a Facebook-oldalán az édesanya, aki nagyon büszke a gyerekeire.