Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sonia Rochel, ápolónő egy franciaországi szülészet újszülött-osztályán, okos fürdetési technikákat tanít a szülésen átesett kismamáknak. A módszerének lényege, hogy a csecsemők a lehető legjobban érezzék magukat, amikor kapcsolatba kerülnek a vízzel. Bár első látásra eléggé agresszívnek tűnhet ez a fürdetési technika, érdemes figyelemmel követned a kicsi reakcióját!

Az újszülött fürdetésétől kiakadt a kismama, míg meg nem pillantotta a bébi reakcióját!

Thalasso Baby az a fürdetési módszer, mely messzemenően pihentető és kíméletes a csecsemőkhöz, ráadásul biztonságos és hatékony úgy a még tapasztalatlan kismama, mint az újszülött számára. A folyamat alatt a kicsik teljesen ellazulnak, ahhoz viszont, hogy magabiztosan véghez tudjunk vinni egy ilyen műveletet, el kell sajátítanunk pár alapszabályt.

Először is, sose fürdessük a kisbabát akkor, ha éhes. Ilyenkor a csecsemő kizárólag a tejecskéjét akarja, sem pedig az őt teljesen eláztató, ilyenkor zavaró vízzuhatagot. Másodszor, a kismamának nem szabad megijednie vagy félnie, amikor a picit a vízsugár alá helyezi, még akkor sem, ha az bemegy a kicsi fülébe vagy a szemébe. A videó pontosan ezt a részletet mutatja, a csecsemő reakciója pedig mindent elárul!

Sonia mérsékelt erősségű vízsugarat használ, mely kíméletesen érinti a kisbaba fejecskéjét, és gyengéden folyik végig a testén, enyhén masszírozva azt.

A gyerekek folyamatosan mozognak fürdetés közben – ez ösztönös reflex, és amikor hozzáérnek a medence széléhez, mintha elrugaszkodnának tőle. Erre is rámutat az ápolónő: a kismamának fel kell készülnie minden hirtelen mozdulatra, bármennyire is picike a csecsemő.