Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

George Harrison születésnapját egyedi módon ünnepelték a kollégái. A megboldogult The Beatles-tag előtt egy videóklippel tiszteleg a zenekar. A vizuális anyagban természetesen Harrison kapta a főszerepet, a Magical Mystery Tour című filmből kivágott részletek által. Íme a Blue Jay Way, a The Beatles repertoárjából!

Videóklip: The Beatles - Blue Jay Way

George Harrison február 25-én töltötte volna a 75. életévét. Évfordulója emlékére a kollégái olyan klipet forgattak, melynek tartalma kizárólag a Magical Mystery Tour újraalkotott verziójában lelhetők fel, 2012-ből. Az eredeti moziprodukció 1967-ben került a képernyőkre, pontosabban december 26-án és a BBC1 közvetítésében, a zenei hátteret pedig az azonos című stúdióalbum biztosította, mely ugyanabban az évben debütált a The Beatles kézjegyével.

Bár a film alig részesült pozitív kritikában, az alapjául szolgáló nagylemez annál sikeresebb volt: az első helyen indult a Billboard US Top LPs listájában, és még Grammy-díjra is jelölték.

A Blue Jay Way szintén ezen a bűvös korongon található, és az egyetlen olyan szerzemény a lemezről, melyet 100%-ban George Harrison szerzett és énekelt. A népszerű Beatles-tag 2001-ben távozott az élők sorából, 58 éves volt.