Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egyre nagyobb teret hódítanak a világhálón a társadalmi célú kísérletek, melyek igen reális képet formálnak a bizonyos helyzetekhez való hozzáállásunkról. Rengeteg szociális jellegű probléma – elsősorban erőszak – uralkodik a világban, ezen kezdeményezések célja pedig felhívni rájuk a figyelmet és megakadályozni azokat.

Három tinédzser zaklat egy kisfiút a parkban. Szerinted hogy reagálnak erre a járókelők?

Statisztikai adatok mutatnak rá, mennyire gyakori világszerte az iskolákban elkövetett agresszió. Egyre több 12 és 18 év közötti diák tesz panaszt azért, mert legalább egyszer egy tanévben a hasonló korú vagy idősebb társai a bántalmazás valamely formáját alkalmazták rajta. Legutóbb ezen akadt meg a bátor kezdeményezők szeme, és egy igen tanulságos társadalmi kísérletet indítottak a témában.

Te mit tennél, ha meglátnál egy kisiskolást, akit a nála idősebb társai szekálnak? Közbelépnél, vagy teljesen passzívan távoznál, mintha nem láttál volna semmit? Gondolj csak bele, ha ott most a te gyereked állna… vagy esetleg te magad! Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, és milyen szituációba keveredsz. Olyankor pedig minden segítség jól jön.

Matthew Bandeira egyedi módját lelte annak, hogy kissé felnyissa a szemünket a körülöttünk zajló, kevésbé sem hasznos eseményekre. A YouTube-ra tölti fel a videóit, melyek célja felmérni az emberek reakcióját egy-egy kényes helyzetben. Szerencsére ezúttal senki sem hagyta szó nélkül a kisfiút zaklató tinédzserek sértegetéseit, ám bizony vannak esetek, amikor a járókelők inkább elfordulnak, minthogy segítő kezet nyújtsanak a bajbajutottaknak!

Ezt már láttad? Megdöbbentő kísérlet a nevelőszülői kegyetlenkedésekről. Így reagáltak az emberek rá!

A videó készítői kíváncsiak voltak, az emberek miért álltak ki a kisdiák mellett. A válasz logikus és pofonegyszerű volt: egyikük sem szeretné, ha a saját gyerekével bánnának így. És bármennyire is hihetetlen, naponta közel 160 ezer gyerek nem megy iskolába azért, mert fél a sulitársaitól…