Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nyomd meg az indító gombot és élvezd a valódi zenei remekművet, mely megérinti a szívedet!

40 éve robbant be a köztudatba és a mai napig izgalommal tölti el hallgatóit!

„A magányos juhász” című dalról (The Lonely Shepher), nem túlzás azt állítani, hogy talán egyik legszebb remekműve Gheorghe Zamfirnak.

A dalt 1977-ben írta a német származású zeneszerző és karmester, James Last, de a pánsíppal való kíséret olyan magas fokú érzelmi töltetet kölcsönöz a dal számára, mely a világ minden táján elkápráztatta a hallgatóságot. Gheorghe Zamfir az a művész, aki újra felfedeztette a hallgatókkal a pánsípot, mint hangszert, mely az idők folyamán majdnem feledésbe merült.

Tehetsége és a pánsíp iránti szenvedélye révén a mi lelkünket is megérintik az általa játszott dalok.

A Wikipedia szerint, eredetileg a dalnak együtt kellett volna megjelennie a Filmusik ohne Filme című albummal, mely James Last eredeti dalait tartalmazta volna. Mivel azonban ez az album soha nem látott napvilágot, így „A magányos juhász” című dal a Russland Erinnerungen nevű albumban jelent meg. A dal nagyon tetszett a közönségnek és a német toplista 22-dik helyére került.

Ezzel a dalával Gheorghe Zamfirnak sikerült nemzetközi hírnévre tenni szert, és 1978 James Last-al együtt világkörüli turnéra indult.

„A magányos juhász” című dal az idők folyamán számos sikeres film betétdalaként szerepelt, mint amilyen az Oscarra jelölt Paradis, a Quentin Tarantino által nagyra becsült Kill Bill, vagy a Golden Soak című film. Annak ellenére, hogy több tíz éve jelent meg ez a dal, sikere töretlen a mai napig és sok művész feldolgozta az idők folyamán, mint Lamar, aki egy rap verziót adott ki 1999-ben, vagy Leo Rojas, aki a német tehetségkutatót nyerte meg egy feldolgozással.