Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az 1990-ben született sziámi ikerpárnak, Abbynak és Brittanynak, az orvosok alig jósoltak néhány évet. Napjainkban, a lányok betöltötték a 28-dik életévüket, elvégezték az egyetemet és munkahelyet is találtak maguknak.

A sziámi ikrek, akik megdöbbentették az egész világot. Így néznek ki 28 évesen a lányok!

A két lány eltökélt akarata, hogy olyan normális életet éljenek, mint bármely ép embertársuk, a család, a barátok és az orvosok legnagyobb ámulatára.

Nézzük Abby és Brittany filmbe illő történetét!

A sziámi ikerpár 1990-ben, Minnesotaban látta meg a napvilágot, egy testtel és két fejjel. Mindketten testük egyik-egyik felét kontrollálják, viszont a belső szervek tekintetében más a helyzet. Annak ellenére, hogy két közösnek mondható kézzel és lábbal rendelkeznek, mindkét lánynak külön szíve, gerincoszlopa, gyomra, tüdője és veséje van, viszont egyetlen májjal, vastag- és vékonybéllel és nemi szervvel rendelkeznek.

i like to ride a scooter

Posted by Abigail and Brittany Hensel on Friday, August 30, 2013

Abból kiindulva, hogy mindkét lány, a teste egyik-egyik felét kontrollálja, a szülők már gyerekkorban arra biztatták a lányokat, hogy olyan tevékenységeket végezzenek, melyek segítik a koordináció fejlődését. Így a lányok, ép társaikhoz hasonlóan napközibe, iskolába majd egyetemre jártak, megszerezték a gépkocsi vezetői jogosítványt és munkahelyet is találtak.

Posted by Abigail and Brittany Hensel on Friday, August 31, 2012

Miután elvégezték a Minnesota-i Bethel Egyetemet, a két lány, barátaikkal egy európai körútra indult. A lányok soha nem bujkáltak a kíváncsi szemek elől, ehelyett televíziós reality-showkban szerepelte, hogy az emberek minél inkább elfogadják őket.

Napjainkban, mindketten matematika tanárként tanítanak egy gimnáziumban és reménykednek, hogy egy nap férjhez mennek és családot is alapíthatnak. A szakemberek szerint, eddig a világon négy olyan sziámi ikerpár létezett, melyek egy testtel és külön fejjel rendelkeztek, de ezek felnőtt koruk elérése előtt elhaláloztak, valamilyen belső szervi betegség miatt. Abby és Brittany továbbra is jó egészségnek örvendve éli mindennapjait!