Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az elfogadás és a tolerancia az a két erény, melynek uralnia kellene az életünket, de sajnos legtöbbször megfeledkezünk róluk, és az ellenkezőjüket tanúsítjuk. Sokszor bele sem gondolunk, hogy egyes embereknek komoly akadályokkal kell szembenézniük nap mint nap, a helyzetükön pedig sokat ronthatunk az előítéleteinkkel és az intoleráns viselkedésünkkel.

Ez a lány évek óta a sminkje mögé rejtőzött. Most azonban megmutatja a kegyetlen valóságot

Ez a lány sem dicsekedhet azzal, hogy hű de remek az élete, és hogy a környezete elfogadja őt olyannak, amilyen. Hosszú évek óta egy maszk mögé rejtőzik, mert az emberek csak így hajlandók őt elfogadni. Mariah életében barátokat szerezni a legmerészebb álom! Hiába szép a lelke, a környezete reakciójától úgysem szabadul, miután megismerik őt a teljes valójában.

A lány most megmutatja a kameráknak a smink nélküli arcát – a kegyetlen valóságot, ami megfosztja őt a normális, boldog élettől. Mariah a vitiligo nevű betegségben szenved, mely elpusztítja a bőrben lévő pigmenteket, és fehér foltokat eredményez az érintett területeken. A kór nem újszerű, de még ma sem létezik kezelés vagy gyógymód a megfékezésére, sőt! Hogy mi okozza, egyelőre ez is rejtély a szakemberek előtt.

Mariah kezdetben csak egy pici fehér foltot pillantott meg az ujján, idővel azonban a helyzet csak súlyosbodott: a betegség egyre nagyobb teret hódított a karjain, a lábain és az arcán is. Mielőtt hozzálátott volna a smink eltávolításához, a lány figyelmeztette a stábot: készüljenek fel a legrosszabbra. Talán még sosem tapasztalta, hogy vannak olyan emberek is a világon, akik nem riadnak vissza attól, amit látnak.

Mariah bevallotta, már nem is emlékszik vissza, milyen volt az arca még a vitiligo előtt. Bár rengeteg megvetést és elutasítást kapott, a lány mégsem veszítette el a reményt, hogy egy napon ő megtalálja azt a valakit, aki előtt nem kell majd rejtőzködnie. Ebbe a forgatásba is azért egyezett bele, hogy felhívja a figyelmet, ő nem egy szörnyeteg, csak egy átlagos lány, aki normális életre vágyik.