Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A zenével és a tánccal bármit ki lehet fejezni: örömet és bánatot, dühöt és nyugalmat, szerelmet és gyűlöletet, a hagyományokat és a kultúrát – nem hiába született ennyi műfaj a világon! Mind közül, talán az ír tánc örvend a legnagyobb népszerűségnek. A pozitív lendülete és a dallamok, melyek a mozdulatokat kísérik, sokak kedvencei.

Azt hiszed, ez a 9 férfi a főszereplő? Akkor figyeld, mi történik, amikor betoppannak a lányok!

Olyan világhírű előadások által, mint a Riverdance és a Lord Of The Dance, az ír tánc ma már külön sportágnak is számít. Az ilyen jellegű műsorok az 1994-es Eurovízió keretében debütáltak, Jean Butler és Michael Flatley, a műfaj bajnokainak a főszereplésével.

1995-ben a Riverdance már nagyszínpados eseménnyé fejlődött, és bejárta a nagyvilágot. Az előadásaikat több mint 25 millióan kísérték figyelemmel. Az alábbi videó csak ízelítő abból, amit ezek a remek táncosok a színpadon művelnek. Nemcsak az ír táncok előtt tisztelegnek, hanem egy egészen új szintre emelik azt!

A Celtic Sprit együttes zenéjére a csapat tagjai szenzációs produkciót mutattak be. A tökéletes összhang, mellyel egymást követik, a lépéseik gyorsasága és a piruettjeikben rejlő elegancia arra készteti a nézőt, hogy újra meg újra megnyomja a lejátszás gombot. A koreográfiáról nem is beszélve: mindig úgy építik fel a műsort, ahogy a közönség nem is gondolja!

Íme: