Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A talajtorna lehet száraz és unalmas, viszont egy kis fantáziával izgalmas és lebilincselő műsorrá alakítható. Az egész produkció a koreográfián múlik: minél harmonikusabbak a mozdulatok, annál színvonalasabb a zenével aláfestett show.

31 tornász kezdi el a talajgyakorlatot. Pár másodperccel később már azt sem tudod, melyiküket figyeld!

A Zurcaroh Acrobatic Group tagjainak mindez már a kisujjában van. A 2009-ben alakult osztrák csapat különböző életkorú nőkből és férfiakból kovácsolódott össze, és amit együtt a színpadra visznek, annak ország-világ a csodájára jár. A csapat díjat díjra halmoz. Egy Fokvárosban megrendezett nemzetközi verseny keretén belül például ezzel a produkcióval lettek ezüstérmesek.

A tornászok koreográfusa a brazil származású Peterson da Cruz Hora. Ő az az ember, akinek a tanácsait a csapat egyként fogadja meg. A tagok bíznak a szakember ötleteiben, Cruz Hora pedig tisztában van a tornászok képességeivel: ez a kölcsönös bizalom a kulcsa a produkciójuk sikereinek.

Akárcsak az alábbi videó esetében, a Zurcaroh Acrobatic Group szereti ötvözni a táncot a talajtorna legmerészebb mutatványaival. Minden egyes lépésüket csillagászati pontossággal hajtják végre, és hibát nem tűrő odafigyeléssel adóznak egymást iránt. A zseniális koreográfiát a még szemrevalóbb jelmezekkel egészítik ki, melyek az egyediség jegyében készülnek, és rendkívül színesek.

Mi egy örökkévalóságig néznénk őket! És te?