Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Animációs videóval népszerűsíti legújabb kislemezét a U2. A Get Out Of Your Own Way a politikát veszi célba: az együttes ezzel a dallal nyilvánítja ki a véleményét az utóbbi időben végbement politikai változásokról.

Videóklip: U2 - Get Out Of Your Own Way

A dal szövegét Bono írta, a zenéjét pedig a U2 szerezte. A produceri feladatokat a OneRepublic tagja, Ryan Tedder látta el. Az együttes továbbra is az amerikai helyzetet boncolgatja. Az állam, mely a szabadság és az ideálok földje, és ahol minden álom valóra válik, mint kiderül, nem is oly tökéletes. Az üzenet pedig konkrét alakot ölt a Broken Fingaz Crew által rendezett animációs videóklipben.

„A vizuális anyag a jelenlegi politikai helyzetet tálalja. 2017 számunkra az az év volt, amikor a világ fasisztái ismét bátorságot gyűjtöttek ahhoz, hogy emelt fővel mutatkozzanak, Trump és a hozzá hasonló vezetők bátorítására, akik arra használják az emberek félelmét, hogy új falakat emeljenek, és még mélyebb szakadékokat ássanak.” – fogalmaztak a klip rendezői a premiert kísérő sajtóközleményben.

A Get Out Of Your Own Way a U2 Songs Of Experience című nagylemezén található, mely az együttes 14. diszkográfiai anyagaként tavaly decemberben került a boltokba. A korong a korábbi Songs Of Innocence című album folytatása, mindkettőre olyan dalok kerültek fel, melyek célja elgondolkodtatni a közönséget. A lemezek vegyes kritikát kaptak, a legjobbtól a legrosszabbig.

Neked mi a véleményed a U2 kezdeményezéséről?