Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szomorú hírre ébredhettek ma reggel a The Cranberries rajongói: az együttes aranytorkú énekesnője, Dolores O’Riordan ugyanis január 15-én, hétfőn távozott az élők sorából.

Elhunyt a Dolores O’Riordan, a The Cranberries énekesnője

A 46 éves világsztár halálát a sajtósa erősítette meg anélkül, hogy magyarázatot adott volna annak okaira: „Jelenleg semmilyen más részletre nem derült fény. A családot lesújtotta a hír, ezért arra kérik a rajongókat, tartsák tiszteletben a magánéletüket ezekben a nehéz percekben.” – hangzott a nyilatkozat.

A The Cranberries épp Londonban tartózkodott, egy új diszkográfiai anyagon dolgoztak. Ami Dolores egészségügyi állapotát illeti, tavaly májusban az énekesnő bevallotta, bipoláris személyiségzavart diagnosztizáltak nála, de állapota messze sem volt olyan súlyos, hogy elhalálozáshoz vezessen.

Az Dolores O’Riordan 1971. szeptember 6-án született az írországi Limerickben. 1989-ben vokalistaként csatlakozott az akkor még a Cranberry Saw Us név alatt futó együtteshez, mely később a ma is népszerű The Cranberries-re keresztelte át magát. Nemzetközi sikert 1993-ban arattak, amikor piacra dobták debütáló nagylemezüket, az Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?-t. Olyan feledhetetlen slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Linger, a Zombie, a Salvation vagy az Animal Instinct.

Az énekesnő és Don Burton, a Duran Duran egykori turnémenedzsere, közel 20 évig voltak házasok. Kapcsolatuk 2014-ben ért véget. Három gyerekük van.

Dolores halálhíre megrengette a zenevilágot. Részvétnyilvánítások milliói árasztották el a közösségi médiát. A távozása óriási veszteség nemcsak a zeneipar, hanem a hallgatóság számára is. Nyugodjon békében!