Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Több mint 50 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot az a szerzemény, melyet ma ismét az egész világ dúdol – Jamie Dupuis-nak köszönhetően, aki saját hangszerén, egy 18 húrból álló gitár-hárfán adta azt elő, szívet melengető gyönyörűséggel.

Különleges hangszeren játssza el az ismerős dalt. Amit most hallani fogsz, az a valóság!

A tehetséges kanadai zeneszerző-gitáros megtalálta a tökéletes eszközt arra, hogy előcsalogassa a The Sound Of Silence valódi szépségét. Ahogy a hangszer húrjai megszólalnak, érzelmekkel teli, gyöngéd dallamok szabadulnak fel, melyek bebalzsamozzák a lelkünket! Jamie szakértő ujjai csodát művelnek a gitár-hárfa húrjaival, és egy olyan dimenzióba röpítenek, amelyből sosem akarunk visszacsöppenni a rideg valóságba!

Az amerikai Simon & Garfunkel slágere körbejárta a nagyvilágot. Több híres és amatőr zenészt tett már népszerűvé, most pedig Jamie Dupuis-n a sor, hogy valami maradandót alkosson belőle. A fiú természetes környezetben, tele rejtéllyel álmodta újra a „csend hangját”. Annyira békés ez a hely, hogy a húrok lágy hangja mellett még egy pisszenést sem hallani. Bár Jamie a dalszöveget nem szólaltatja meg, egyáltalán nem érezni a hiányát a verssoroknak! Több mint elegendő befogadni ezt a csodálatos hangszert és az auditív élményt, melyet nyújt.

Egyébként nem ez az egyedüli dal, melyet Dupuis átdolgozott erre a gitár-hárfára. Videómegosztó csatornáján több nagyszerű anyagot töltött már fel hasonló kaliberű felvételekről. Érdemes őt szemmel – vagy inkább füllel tartani!