Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Azt mondják, a házasság egy életre szól. A felek lelki társakként, családként tartanak ki egymás mellett, és évek hosszú sorát töltik el a másik társaságában. Egy házasság azonban nem működhet egyetértés, megértés, kölcsönös tisztelet és kommunikáció nélkül.

Ann és John megdöntötték a rekordot: 81 éve házasok, és most elárulják a boldogságuk titkát!

John és Ann Betar 1932. november 25-én mondta ki a boldogító igent. Megfogták egymás kezét, és oly messzire menekültek a családjuktól, amennyire csak tudtak. Ann-t egy nála 20 évvel idősebb férfinak ígérték a szülei, de a lány úgy döntött, inkább a saját kezébe veszi az irányítást. A pár a connecticuti Bridgeport mellől a New York-beli Harrisonig szökött, és együtt élte tovább az életét.

John és Ann nemrégiben ünnepelte a 81. házassági évfordulóját, és még mindig izgatottan emlékszik vissza az együtt töltött időre. A 102 éves John Betar mosolyogva idézi fel a szökés pillanatát, és azt, ahogyan Ann nagynénje az édesapját győzködte, hogy fogadja már el a fiatalok döntését. A feleség 98 éves, és egy percig sem bánta meg, hogy hallgatott a szívére. Azt vallotta, John mellett fantasztikus volt az élete.

Bár a házasságuk nem volt mindig fenékig tejfel, a megértés és a beszélgetések segítették át őket a nehézségeken. Az utóbbi 15 évben elveszítették az egyik lányukat, és az egyetlen fiúkat is eltemették. A veszteséget azonban valamelyest kárpótolja a 14 unoka és 16 dédunoka John és Ann életében.

A házaspár egy emlékplakettet és sok ajándékot kapott a hosszas házasévek emlékére, melyeket együtt töltenek még most is. Számukra az elmúlt 81 év csakis egy dolgot jelentett: szeretetet!