Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egyre népszerűbb külföldön, hogy utcai zenészek szórakoztatják a járókelőket, a nagyvárosok legforgalmasabb terein. Legtöbbjük amatőr, rendkívül tehetséges fiatal, aki így próbálja felhívni magára a közönség figyelmét. Az alábbi videó főszereplője is egyike ezen szárnypróbálgatóknak, neki viszont megadatott valami, ami másnak nem: egy brit világsztárral duettet énekelni!

Valaki a tömegből csatlakozik az utcazenészhez. Figyeld a járókelők reakcióját, amikor ráébrednek, ki is ő valójában!

A londoni Piccadilly Circus téren sétálgatók igazán rendkívüli eseménynek lehettek szem- és fültanúi. Egy napszemüveges fickó állt ki a tömegből, majd odalépett a gitározó férfihoz. Megragadta mikrofont, aztán a Handbags and Gladrags című dalt kezdte el énekelni, a Manfred Mann nevű brit együttes repertoárjából. Csak ekkor döbbent rá a közönség, kivel is áll szemben!

Rod Stewart különleges, rekedtes hangját nem lehet összetéveszteni. Hétköznapi, ám elegáns öltözékéből meg sem lehetett volna mondani, hogy ő az, nem beszélve arról a lezserségről, amellyel a fiatalemberhez csatlakozott. Mindenki azt gondolta, ő csak egy idegen, akinek a gyöngéje a zene. De amikor megszólalt, már nem volt kétség: minden idők legrangosabb énekese állt előttük, maximálisan átadva magát a pillanatnak.

Stewart láthatóan nagyon örült, hogy visszatérhetett a gyökereihez: ahhoz a ponthoz, ahonnan egykor az ő karrierje is elindult. Hogy még ünnepélyesebbé tegye ezt az alkalmat, a 71 éves világsztár az utcai zenésznek ajándékozta a Gibson Hummingbird gitárját.

Csodálatos gesztus!