Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A flash mob jellegű rendezvények, megmozdulások azon kívül, hogy rendkívül látványosak és szórakoztatóak mindig tartogatnak meglepő fordulatokat. Nem volt ez másképp a németországi Nürnberg városának egyik zsúfolt terén történő flash mobbal sem. Annak ellenére, hogy a flash mob hallatán mindenkinek először egy táncos-zenés előadás jut eszébe, ez egy kicsit másképp alakult.

Furulyával játszik az utcai zenésznek a kislány, válaszként igazi ajándékban lesz része

A felvétel egy átlagosnak tűnő életképpel nyit, melyben a templom előtti téren egy csellós utcazenész kellemes muzsikát játszik, az emberek élvezik a napsütést, a gyerekek játszanak, de ahogy a kamera ráközelít a csellósra láthatjuk, hogy egy fiatal kislány közeledik feléje, aki furulyáján Beethoven Örömóda című szerzeményét kezdi játszani.

A csellós kis idő után bekapcsolódik, majd ami ezután következik az valóban „zene a füleinknek”. Az őket körbevevő tömegből hirtelen pár személy spontán bekapcsolódik a zenébe különböző hangszereikkel. Persze az Örömóda kórus nélkül mit sem ér, ezért ez sem maradhat el: a hangszer nélküliek egy csodálatos kórussá formálódnak.

A spontánnak tűnő megmozdulás hátterében a német Hans Sachs Kórus és a Nürnberg-i Filharmonikus Zenekar állt, akik ezzel a gesztussal szerettek volna mosolyt csalni az emberek arcára és emlékeztetni őket a szeretet erejére.

A szívmelengető előadást az alábbi videóban te is megnézheted: