Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A mesterséges megtermékenyítés sok párnak jelenti a valóra vált csodát a gyermekvállalásban. Legtöbbször a donorok névtelenek akarnak maradni, és még azok előtt is rejtve marad az azonosságuk, akik igénybe veszik a lombikprogramot.

19 testvér várja, hogy betoppanjon az édesapa, akitől mindannyian fogantak

Az Inside Edition riporterei izgalmas pillanatot örökítettek meg azon ritka találkozások egyikéről, amikor a gyerekek megismerkedhetnek a férfival, akinek az életüket köszönhetik. Más spermadonorokkal ellentétben, Michael Rubino mindig is felvállalta a személyazonosságát a programban, sőt még egy levelet is hagyott, amelyben kijelentette, hajlandó felelősséget vállalni a születendő gyerekeiért, ha azoknak valaha is szükségük lesz rá. Michael 30 éves korában iratkozott fel a donorok listájára. Mivel az adatai nyilvánosak voltak, egyre több gyerek kereste őt meg.

Amikor benevezett a programba, azt hitte, legfentebb két-három babája születik majd. Mára viszont 19 lombikbébi jött a világra, az ő közreműködésével. Michael valamennyiükkel találkozni szeretett volna, hisz a biológiai apjuk, annak ellenére, hogy semmivel sem járult hozzá a nevelésükhöz.

A 16 és 21 év közötti gyerekek mind egy szálig megjelentek a találkozón. Az izgatottság és a lelkesedés az eget verdeste, és már az első néhány együtt eltöltött perc után kezdték felismerni a másikban a közös vonásokat, tulajdonságokat. Bár addig még sosem látták egymást, és a másik létezéséről sem tudtak, ők most már egy nagy boldog családnak tartják magukat.