Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Salvatore Cutugno, akit az egész világ csak Toto Cutugnoként ismer, egyike minden idők legnépszerűbb olasz énekeseinek és dalszerzőinek. Kivételes zenei karriert futott be, rengeteg elismerést gyűjtött, és nemcsak hazájában, hanem annak határain túl is fellépett már a legrangosabb színpadokon.

34 évvel ezelőtt, ezzel a dallal futott be Toto Cutugno. Hát meg lehet ezt unni?!

Az alábbi videófelvételt 2016-ban, a moszkvai koncertjén rögzítették. Épp a legnagyobb slágerét, az L’Italiano-t (avagy a Lasciatemi Cantare-t) énekelte, teltház előtt, a legszínvonalasabb háttértechnikákkal. Bár Toto Cutugno felett is elsuhant már az idő, az énekes hangja, na meg ez a dal is örök ifjú marad a szívünkben.

1983-at írtunk, amikor ezt a felvételt Cutugno először énekelte el, és azóta a verssorai még ma is ott visszhangoznak az emlékezetünkben. Valahányszor alkalmunk adódik ilyen formában meghallgatni az L’Italiano-t, annyiszor gazdagodunk új élményekkel. Az énekes ezúttal sem okoz csalódást. Több mint 400 saját dal fűződik a nevéhez, és az eladott lemezeinek száma meghaladja a 100 milliót.

Más rangos előadókkal is dolgozott együtt, olyan nagyszerű hangoknak komponált, mint Adriano Celentano, Luis Miguel vagy a Ricchi e Poveri.