Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy hozzáértő zsűri azonnal kiszúrja és értékelni tudja a vele született tehetséget. Bármennyire is döcögősen indul a produkció, a szakértő szemek rögtön meglátják a mögötte rejlő valódi képességeket. És ezzel nagyjából összefoglaltuk, amiről egy tehetségkutató műsor szól.

A kislány egyedi produkcióval állt a zsűri elé. Néhány másodperccel később mindenki csodálattal hallgatta

Még csak 12 éves, de ez a kislány úgy hegedül, mintha hosszú évtizedek óta űzné ezt a mesterséget. Minden csínját-bínját ismeri e hangszernek, és kihozza belőle a maximumot. A közönség pedig egyszerűen nem tud szóhoz jutni attól, aminek éppen szem- és fültanúja.

Az aranyhajú Elena Meyer a német SuperKids tehetségkutatóban mutatkozott be. Egy hegedűvel állt a nézők elé, amin Mozart Török induló című szerzeményét játszotta el, zárójelenetként pedig Vivaldi Évszakok című darabjából hegedülte el A vihar című részletet.

Ahogy Elena ujjai fel-le siklottak a hangszer húrjain, és a szenvedély, amivel a hegedűt kezelte, mindenkit ámulatba ejtett. A produkciója felért egy magas színvonalú hangversennyel, amelynek minden egyes akkordja megérinti a szíveket. Nem meglepő, hogy a közönség állva tapsolta meg. Elena tehetsége ugyanis fantasztikus!

A lány okosan építette fel a műsorszámot. Míg a bevezetőben a játéka a hegedűleckék száraz, szinte érdektelen szintjén maradt, addig folyamatosan építkezve, a befejezésben már az egekben szárnyalt. A gyors ritmusok egyáltalán nem okoztak gondot Elenának, ahogy a hangszert uralja, már-már olyan, mintha eggyé nőtt volna vele. A húrok engedelmeskednek a szakértő ujjainak, és a legcsodálatosabb élményt nyújtják. Mekkora művész lesz ebből a lányból!