KezdőlapSzínes1977-ben a Queen kiadta ezt a csodálatos felvételt. Nyolc évvel később, a...

1977-ben a Queen kiadta ezt a csodálatos felvételt. Nyolc évvel később, a dal 250 ezer ember előtt csendül fel újra

-

Freddie Mercury a Queen együttes frontembereként örökre beleégette magát a zenetörténelembe. A rock igazi szimbóluma, és ezen az idő sosem fog változtatni. A koncertjeit mindig teltház előtt tartotta, a zenéjét pedig nemcsak a műfaj kedvelői imádták, hanem mindenki, aki legalább egyszer belebotlott.

1977-ben a Queen kiadta ezt a csodálatos felvételt. Nyolc évvel később, a dal 250 ezer ember előtt csendül fel újra

Hirdetés

A Queen minden egyes szerzeménye igazi kincs. De talán e kincsek között is vannak olyan drágakövek, melyek fényesebben ragyognak… Elegendő csak annyit mondanunk, hogy We Are The Champions, és már világos is, ugye? Ez ugyanis minden idők egyik legjátszottabb Queen-szerzeménye.

Freddie Mercury és legendás együttese 1985-ben koncertezett Brazíliában. A Live In Rio nevű eseményen 250 ezer rajongó gyűlt össze a színpad köré, hogy élőben együtt énekelhessen az aranytorkú Mercuryval. A refrének között, melyek e tömeg szájából visszhangoztak, természetesen ott volt a We Are The Champions-é is. Az emberekből előtörő erő és a rockzene iránti szeretet abban a pillanatban a maximumig ugrott.

Hirdetés

A Queen mindig kifogástalan koncertélményt varázsolt a színpadon, így valamennyi fellépésük eseménydús és izgalmas volt. Ennek ellenére, mégis akadtak olyan követők, akik alaposan megkommentálták Freddie-t a nonkonformista stílusáért. De valójában ő úgy volt tökéletes, ahogy, és az a szenvedély, amellyel mindig is énekelt, így volt igazi és őszinte.

https://www.youtube.com/watch?v=rGOxzl95FaY

Freddie Mercury tehetsége vitathatatlan, tragikus halála pedig pótolhatatlan vesztesége marad a zenetörténelemnek. Az olyan videók által viszont, mint az alábbi, emléke örökké élni fog.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek