Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Adriano Celentano 1938-ban született az olaszországi Milánóban. Színes munkásságával sok szempárt vonzott magára: dalszerzőként, zenészként, színészként és TV-műsorvezetőként emberek milliói rajonganak érte, örökzöld slágereit pedig még ma is szívesen dúdolják.

Immár 37 éve, hogy Adriano Celentano ezzel a dallal csábít el minket...

Valamennyi szerzeménye, melyet zenei pályafutása alatt kiadott, elsöprő sikert aratott. Az auditív élményt Celentano bársonyos, csodaszép hangja tetőzte, na meg a sármja, ami ellen kevés hölgyemény tudott ellenállni. Karrierje során több zenei fesztiválon is fellépett, mint például a Sanremóin, amelynek keretében az alábbi felvétel is készült.

A videóban az énekes az Il Tempo Se Ne Va című dalát adja elő a híres olasz színésznő, Ornella Muti társaságában. Muti számos Celentano-filmben játszott a rendező-énekes feleségével, Claudia Morival közösen.

Adriano Celentano zenei karrierjét nagymértékben befolyásolta Elvis Presley munkássága, míg a filmbeli alakításaiban Jerry Lewistől merített ihletet. Sok általa rendezett filmben játszotta ő maga a főszerepet, a moziprodukciói pedig inkább a komikus műfajban születtek. Celentano mostanáig több mint 70 millió nagylemezt adott el világszerte.