Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Polaris Prize, Kanada legrangosabb zenei gálája keretében újabb Leonard Cohen-klip látta meg a napvilágot. A legendás énekest is díjra jelölték a You Want It Darker című videóklipjével, ez alkalomból készült el az alábbi animáció, a megboldogult énekes Leaving The Table című szerzeménye mellé.

Posztumusz videópremier: Leonard Cohen - Leaving The Table

Leonard Cohen szeptember 21-én töltötte volna a 83. életévét. Születésnapja alkalmából a lemezkiadója ezzel a videóval tisztelgett az emléke előtt. A Leaving The Table Cohen karrierjének utolsó stúdióalbumáról származik, mely 2016 októberében jelent meg, három hónappal az énekes halála előtt. Az erre felkerült dalok tartalmából megítélve, Cohen érezte már az elkerülhetetlent, és valójában ezekkel a szerzeményekkel vett végső búcsút a rajongóitól.

Mint ismert, a legendás énekes 2016. november 7-én távozott az élők sorából. Zenei karrierje közel 6 évtizedre nyúlik vissza, és olyan csodaszép dalokkal ajándékozott meg bennünket, melyek balzsamozzák a lelkünket és meghódítják az elménket. Több mint 1300 változat született a szerzeményeiről, 2010-től pedig ott csillog a Rock and Roll Hall of Fame-en.