Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nézzük tehát, hogyan is alakult ABBA sláger története.

Egy ABBA-dal története: Így született a „Money, Money, Money”!

A „Money, Money, Money” c. dal azok himnuszává vált, akik hirtelen szerettek volna, egyik napról a másikra meggazdagodni. A dal Benny Andersson és Bjorn Ulvaeus közös szerzeménye, melyet 1976. november 1-én mutattak be, nem sokkal a nagy sikert arató „Dancing Queen” c. sláger után.

A dal eredeti címe „Been and Gone and Done It” volt, amely egy nő történetét mutatja be, aki keményen dolgozik, hogy eltartsa magát, ugyanakkor szeretné, ha egy gazdag ember oldalán megszabadulhatna a mindennapi gondoktól.

A dalt felhasználták a Mamma Mia! című film főcímdalaként, melyben Meryl Streep játszotta a főszerepet. A híres musicalben, Meryl, egy egyedülálló anya szerepét alakítja, aki keményen dolgozik, hogy panzióját üzemeltetni tudja, és egyetlen vágya egy olyan gazdag férfit találni, aki segíthet neki ebben. A dal szövege annyira talál a film témájához, mintha ebből az alkalomból íródott volna.

A Money, Money, Money c. dalhoz az ABBA egy klipet is forgatott, melyet a „Cabaret” c. musical ihletett. Akkoriban Lasse Hallstrom azt nyilatkozta, hogy a dal klipje az egyik legjobb általa rendezett klip. Annak ellenére, hogy akkoriban az ABBA inkább a svédek kedvence volt, a „Money, Money, Money” c. dal első helyet foglalt el a mexikói és a francia topp listákon is.