Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A csokoládégyártás igazi művészet! Bár egy rideg üzem falai mögött történik, egy tábla csoki vagy bonbon megalkotása igényes munka eredménye, és akár napokig is eltarthat. Főként ha a folyamatot egy kis varázslattal és tündérporral is megszórják…

Feltetted magadban a kérdést, vajon hogyan készül a csoki? Az alábbi videóból minden részletet megtudhatsz!

A csokoládé valójában attól lesz ízletes, ha az alábbi videóban bemutatott lépéseket mind egy szálig betartják. Először a kakaómassza készül el, amiből vaj és különböző ízesítő hozzávalók segítségével jön létre a csokoládékrém. Hatalmas kavarógépek dolgozzák csomómentesre a keveréket, ami végül a kívánt formákba kerül. De még mielőtt a végleges formát magára öltené, a masszát a hűtés és hevítés váltakozásával kezelik, így kristályosítva a krémben lévő kakaóvajat.

A csokoládé nemcsak ízben és színben különbözik, hanem az állaga is változó. A bonbonokat például belül lágy csokikrém, kívül pedig dupla csokiborítás jellemzi: a külső réteg az, ami megadja a csokigolyók csillogását és ínycsiklandó finomságát. Ezt a fényezést is egy külön gép végzi, elbűvölő ügyességgel.

A hatást végül kókuszreszelékkel, apróra vágott mandulával, mogyoróval, színes cukrokkal is lehet fokozni, a piac igényeinek megfelelően. És a pontot az i-re a csomagolás helyezi fel, ami minden elvárásnak megfelel. Egyszerűen ellenállhatatlan!