Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Utah állam legnépszerűbb gyerekkórusa élén Masa Fukuda zenész áll. Az együttes a One Voice – Egy hang név alatt vált nemzetközi szinten híressé, hála a világhálónak, mely minden hajlékba elhinti ezeket a csodálatos élménymorzsákat.

Ezek a gyerekek gyönyörűen tisztelegnek az ég előtt. Ettől a produkciótól repesni fog a szíved!

Nemrégiben a gyerekek egy megható produkcióval rukkoltak elő, a franciaországi Vierville-sur-Mer tengerpartján. Egykor itt szálltak partra az amerikai csapatok, hogy felszabadítsák Normandiát. A videóban képek villannak be az amerikai-brit temetőből, és a franciahon észak-nyugati részén található békeemlékházból.

A második világháború katonái, az elesettek és a náci holokauszt áldozatai előtt tisztelegve, ezek a gyerekek érzelmektől túlfűtött műsorszámmal emlékeznek meg a múlt évszázadbeli szörnyűségekről. A kórus angol, héber és francia nyelven rója le tiszteletét az ősök előtt, akik egy szebb jövő reményében ontották a vérüket. A dal, amivel készültek, az Egyiptom hercege (Prince Of Egypt) című filmből származik – When You Believe.

A gyerekek szólóban és kórusban is kiemelik a szerzemény érzelmi rezdüléseit, az énekhangjukat pedig a pengetős hangszerek lágy hangja teszi ünnepélyesebbé. Fantasztikus élmény hallgatni e csoportot, és még lenyűgözőbb az, ahogy ezek a kisemberek a lelkünkhöz szólnak. Bár fájó emlékeket bolygatnak fel, a produkciójuk mégis óriási sikert aratott, a hozzátartozók körében is!