KezdőlapVegyesA világhírű Goran Bregović segítségével igazi popsláger lett belőle. Hallgasd meg az...

A világhírű Goran Bregović segítségével igazi popsláger lett belőle. Hallgasd meg az Ederlezi nyári változata!

-

A romániai származású Pop Anca és a szerbhorvát Goran Bregović másodszor egyesíti erejét egy közös szerzemény kedvéért, ami ezúttal is nagyot szól: ez az Ederlezi dance-változata, azé a dalé, mely Emir Kusturica filmje óta a Balkánon élő rroma közösség himnusza.

A világhírű Goran Bregovićcsal dolgozott együtt a romániai énekesnő. Íme az Ederlezi nyári változata!

Hirdetés

Az Ederlezi a tavasz eljövetelét megünneplő fesztivál rroma elnevezése, melyet minden év májusában rendeznek meg. Az eredeti darabot 1988-ban komponálta a híres zeneszerző és gitáros, Goran Bregović, aki akkoriban még a Bijelo Dugmne rockzenekar tagjaként játszott. A dal akkor kapott szárnyakra a világban, amikor a népszerű szerb filmrendező, Emir Kusturica betétdalként használta fel a Cigányok ideje című moziprodukciójában.

Az Ederlezi új változatát Pop Anca írta át, Goran Bregović segítségével pedig egy olyan dalt faragott belőle, mely tökéletesen passzol az ibizai klubok világához. A dance stílusú felvételt egy mesés videó is követi, melyet a Duna romániai szakaszán forgattak.

Hirdetés

„Nomád lélek vagyok, és teljes mértékben megtalálom magam az Ederlezi című dalban. Romániában születtem, Kanadában nőttem fel, Makaóban és Japánban laktam… Miután megismerkedtem Gorannal, és elkezdtünk együtt dolgozni, azt mondtam neki, szeretném, ha elkészítenénk az Ederlezi üdébb, vagányabb változatát. Hát ez lett belőle! A klipet a Duna partján forgattuk, ott, ahol 1989 előtt a szüleim egy csónakkal vándoroltak át Szerbiába, amikor én mindössze 3 éves voltam. Emlékszem, hogy egy Belgrád melletti menekült táborba kerültünk, és Goran Bregović együttesének dalait hallgattuk.” – idézte fel a múltat Pop Anca.

Te mit szólsz az Ederlezi új változatához?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek