Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Lady című dalt Lionel Richie szerezte, és 1980 szeptemberében került kiadásra Kennyi Rogers Greatest Hits című gyűjteménylemezén. Nem hiába lett része a best-of-albumnak. A Lady ugyanis egyike az amerikai énekes legnagyobb slágereinek! A dal Lionel Richie karrierjét is egy új szintre emelte, Kenny Rogers előadásában pedig igazi művészi értékkel bír.

A zene igazi legendája lép a színpadra. Amikor énekelni kezd... könnyekig hatódsz!

A szerzemény szinte rögtön listavezető lett. Olyan nívós toplisták élére került, mint a Billboard Hot 100 vagy a Top Black Singles. Kennyi Rogers meleg hangja, a szívhez szóló dalszöveg, illetve az érzelemdús előadásmód sokakat megérintett. Az alábbi videóban sincs ez másként: az énekes a népes közönség elé állva eleveníti fel az élményt, amitől legszívesebben sírva fakadnál. Az énekes produkcióját vastaps és üdvrivalgás követte, méltó jutalmul a nem mindennapi műsorért.

Kenneth Donald Rogers 1938. augusztus 21-én született, az Amerikai Egyesült Államokban. Tehetsége és szeretete a zene iránt koránt megmutatkozott, életének nagy részét dalszerzéssel, produceri munkával és énekléssel töltötte. Inkább a country-műfajú dalairól ismerik, de karrierje során valójában több más műfajjal is megpróbálkozott.

Szerzeményei jelen voltak a különféle toplistákban, és még ma is sokak kedvencei. Nem vitás, hogy a maga több mint 100 millió eladott lemezével Kenny Rogers egyike a világ legkeresettebb előadóinak.

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here