Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A német énekes fegyvertárába csupán egy „lövedék” volt, éspedig a „Mambo No.5” címú dal. 18 évvel ezelőtt, Lou Beganak sikerült rávennie a világ minden táján élő fiatalt, hogy a mambo és jive ritmusára táncoljon, miután újragondolta és letörölte a port az 50-es évek slágeréről.

Letűnt „egyslágeres” előadók nyomában, avagy mi történt Lou Begaval?

Sajnos azonban a „Mambo No.5” egyetlen slágere maradt az előadónak. 1999-ben a semmiből jelent meg a német előadó, az általa megénekelt Angela, Pamela, Sandra és Rita, az akkori nemzetközi toplisták élére kerülve hetekig tartotta helyét.

A „Mambo No. 5” című dal eredetileg negyven évvel azelőtt született és Pérez Prado nevéhez fűződött. Ezt használta fel Lou Bega, olyan hatalmas sikerrel, hogy rövid idő alatt az Európa és Nagy Britannia toplistáinak élre került.

Amerikában harmadik helyet szerezte meg, míg Ausztráliában nyolc héten keresztül tartotta első helyét és ez által az 1999-es év legjobban eladott slágere lett.

„Soha nem álmodtam ekkora sikerről. Én csak azt szerettem volna, hogy az emberek jól érezzék magukat és velük együtt én is. Ez az én „hitvallásom” és ezt szeretném megtartani” – vallotta Lou Bega egy Pigeons&Planes-nek adott interjújában.

Az énekes arról is beszélt, hogy a Pérez Prado által énekelt „Mambo No.5” című dalt fiatal korában fedezte fel magának, amikor Miamiban élt. Néhány évvel később újra eszébe jutott a dal és kisebb változtatásokat eszközölt a dallamvonalán, néhány improvizációt a szövegen és megszületett a sláger, mely bejárta az egész földet.

„Egyszerűen nem akartam csak lemásolni az eredeti dalt. Szerettem volna az én stílusomat is belevinni” – mondta az énekes.

De amikor a hallgatóság már nem volt hajlandó a dal szövegének követésére, miszerint: „jump up and down and move it all around” – a német énekes csillaga is leáldozott.

Rövid idő elteltével kiadta második dalát is „I Got a Girl” címmel a „A little bit of Mambo” című albumáról, de ez nem ért el hasonló sikereket. Harmadik dala a „Tricky, Tricky” már csak a listák végén szerepelt.

Két evvel a nagy siker után, Lou Bega visszatért Németországba és a mai napig nem hagyta abba a zenélést. Berlinben él a feleségével és az öt éves kislányával, az utóbbi húsz év során Európa szerte koncertezett.

A tavaly nyáron meghívottja volt Andre Rieu több koncertjének és hazánkban is többször fellépett már.

2010-ben kiadta harmadik albumát „Free Again” címmel, majd 2013-ban a „Smooth Operator”, „I’m So Excited” és a „Red Red Wine” című dalokat tartalmazó lemezét.

Napjainkban is dalok írásával foglalkozik és tervei szerint hamarosan megjelenik az új albuma.