Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Emlékeztek még Thomas Anders-re és Dieter Bohlen-re a Modern Talking együttesből? Hát akkor nézzük meg miért is vesztek össze és mivel foglalkoznak napjainkban?

Emlékszel még a Modern Talking-ra? Ez történt a népszerű együttes két tagjával

Thomas Anders és Dieter Bohlen közismert Európa szerte, mivel ők az alapítói az 1983-ban létrejött Modern Talking-nak. Az együttes a You’re My Heart, You’re My Soul, a You Can Win If You Want, a Cheri, Cheri Lady és a Brother Louie című számokkal került a csúcsra, melyeket még ma is előszeretettel játszanak a rádiókban.

Az 1987 és 1997 közötti időszakot egy szünet jellemzi, amikor is a tagok más projekteken dolgoztak. Dieter egy új együttest alapított, Blue System néven, amellyel olyan dalokat adtak ki, mint a Sorry Little Sarah, a Deja Vu vagy az Under My Skin. Thomas Anders ellenben tovább folytatta turnéit Modern Talking név alatt, továbbra is előadva sikeres slágereiket. Minden félreértés és vita ellenére a két énekes mindvégig tartotta egymással a kapcsolatot.

1998-ban Dieter és Thomas újra összeállt az eredeti felállásba, és kiadták a Back For Good című albumukat, mintegy utalva ezzel a köztük történő megbékélésre. De a dolgok már nem mentek korántsem olyan zökkenőmentesen, mint a 80-asa években, mivel a két énekes nem tudott lépést tartani a zeneipar fejlődésével. Bár kiadtak még öt albumot, egyik sem érte el a kezdeti sikereket. 2003-ban végül úgy döntött a két művész, hogy külön válnak útjaik, de Thomas úgy határozott, hogy megtartja a Modern Talking nevet. Dieter producerként szép összegeket keresett, dalokat szerezve olyan együttesek számára, mint a C.C. Catch, Chris Norman és Bonnie Tyler, de íróként is remekelt, kiadva két önéletrajzi könyvet.

Hogyan vált el Dieter és Thomas?

2003-ban minden baráti kapcsolat megszakadt a két énekes között, mivel Thomas sértve érezte magát néhány hamis dolgot állító bekezdés miatt, melyek Bohlen könyvében jelentek meg. Anders mellett más énekesek is jelezték nemtetszésüket Dieter írásaival kapcsolatosan, így Bohlen eltűnt a nyilvánosság elől teljes egy évre. Az utóbbi időkben megjelent interjúkban, a két művész keményen beszólt egymásnak, hiszen mindkettő a saját igazát igyekezett alátámasztani a Modern Talking-al kapcsolatosan.

„Dieter jelenléte a Modern Talking-ban, egy sajnálatos hiba, egy baleset volt. Hahaha! Viccelek, de az igazsághoz tartozik, hogy Dieternek nem szabadott volna fellépnie velem egy színpadra. Bár ő írta a You’re My Heart, You’re My Soul című slágerünket, az eredeti megállapodás szerint neki a háttérben kellett volna maradnia, mint producer. De az említett sláger csak 1984 karácsonyában lett sikeres. Ekkor egyre több koncert felkérésünk lett és mivel nem volt egy végleges formája az együttesünknek, Dietert is magammal vittem a koncertekre. Így az ő élete is 180 fokos fordulatot vett ez által” –mesélte Thomas Anders.

Emlékszel még a Modern Talking-ra? Ez történt a népszerű együttes két tagjával

Dieternek sikerült visszatérnie a képernyőre, a német Germany’s Got Talent tehetségkutató zsűritagja volt nyolc évadon keresztül, 2014-ig. Az itt töltött hét év alatt sikerült felfedeznie néhány fiatal tehetséget, akiknek dalokat írt és segítette őket pályafutások elindításában. Az általa felkarolt tehetségek között volt a román származású ikerpár, Mihaela și Gabriela Modorcea, akik az Indiggo nevű együttest alkották. Ami a magánéletét illeti, az énekes túl van két váláson, hat gyereke született, jelenleg Carina Walz a párja.

Thomas folytatta karrierjét a zenei pályán és megpróbált együttműködni különböző művészekkel, mint amilyen Darren Hayes, a Savage Garden-ből. Legújabb albumuk, a Pures Leben, mely 2017-ben látott napvilágot, nálunk nem annyira ismert, mivel a dalok német nyelven íródtak. Dieterrel ellentétben Thomas elkötelezte magát a tartós családi élet mellett, hiszen hosszú ideje, 2000 óta, együtt él második feleségével, Claudia Hess-szel.

Emlékszel még a Modern Talking-ra? Ez történt a népszerű együttes két tagjával

„Amikor a zenével foglalkozom szeretek ücsörögni a konyhában. Szeretek főzni és ez kikapcsol. A feleségem ezt imádja, mert így neki nem kell semmit tennie.” – meséli Thomas.

SaveHOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here