Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Aki szeretni az érzelmes dalokat, annak Elvis Presley szerzeményei örökre a szívében maradnak. Nem hiába volt ő a Király… olyan lágyság és érzékiség áradt a hangjából, mely a lélek legmélyéig hatol, és ami azóta is páratlan és leutánozhatatlan.

Elvis egy egész világot meghódított, amikor a Can’t Help Falling In Love című dal ezen változatát elénekelte!

Elvis egyik legcsodálatosabb felvétele a Can’t Help Falling In Love, melyet a Gladys Music lemezkiadó jóvoltából dobott piacra. A dal Jean-Paul-Égide Martini népszerű történetén, a Plaisir d’amour-on alapszik, és az 1961-ben kiadott Blue Hawaii című musical-film betétdalaként is megjelent. A pillanattól, amikor a mozivásznon Elvis Presley előadja ezt a csodálatos szerzeményt, a légy is megáll a levegőben! Ennyi érzelmet még senki sem tapasztalt a bőrén, mint azok, akiknek legalább egyszer az életben lehetőségük volt megnézni ezt a produkciót.

Minden idők egyik legnagyobb zenei legendája, Elvis Aaron Presley, Vernon és Gladys Presley fia, a Mississippi-beli Tupelóban született, 1935-ben. A családja körében nevelkedett, és gyerekkora óta tagja volt a templom kórusának. Imádta hallgatni a helybéli blues-énekeseket, a rádióból pedig a country-zenét kedvelte igazán. Ezek a stílusjegyek később szervesen beépültek a dalaiba, és meghatározták a karrierjét.

Ezt már láttad? Soha senki nem dolgozta fel úgy Elvis dalát, mint a Pentatonix. Ez még a Királynak is tetszene!

Gazdag repertoárja a zene szimbólumává vált, ő maga pedig több generáció halhatatlan példaképe.

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here