Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Salvador Sobral nyerte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált, ezzel pedig meghozta Portugáliának az első győzelmet, 53 év versenyzés után.

Megnyerte a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált, a minőségi zenéért küzd, és harcol a menekültek jogaiért. Ismert meg Salvador Sobralt!

Portugália 49 alkalommal szerepelt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, öt alkalommal kiesett a finálé előtt. Portugália volt az egyetlen ország, amely a legtöbb versenyzőt küldte a neves európai versenybe, de egyetlen győzelmet sem vihetett haza, egészen mostanáig.

A fiatal énekes nemcsak a zsűrit győzte meg, de a közönség is bizalmat szavazott az Amar Pelos Dois című balladát. A 27 éves éneke 758 ponttal győzött. A második 615 ponttal a bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című számával, a harmadik helyen 374 ponttal a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című dalával.

“Az egyszer használatos dalok világát éljük, a gyors ételek zenéjét, amik érték nélküliek, ez pedig azoknak az embereknek a győzelme, akik olyan zenét csinálnak, ami képvisel valamit, van mondanivalója. A zene nem tűzijátékot jelent, a zene érzelmeket jelent, hozzuk ismét reflektorfénybe az igazi zenét, mert ez számít igazán.” – nyilatkozta az énekes győzelme után, majd elmondta, soha nem írt dal csak, hogy a rádiók lejátsszák.

Salvador reméli, hogy győzelme változást hoz a világban és a zenepiacon, majd arra a kérdésre, hogy hős lesz belőle hazájában hozzátette, Portugália igazi sztárja Cristiano Ronaldo marad.

Az Amar Pelos Dois dalt az énekes húga, Luisa írta, aki elmondta, a dal egyszerűsége volt a legnagyobb ütőkártyája: “Az egyszerűségének köszönhetően nyert, minden más daltól különbözött. Salvador káprázatos előadást nyújtott, számos érzelem megelevenedett, a közönség pedig megérezte ezt.”

Salvador Sobral 1989-ben született Lisszabonban egy zenekedvelő családban. 10 évesen részt vett a portugál “Bravo Bravissimo” adásában, 20 évesen pedig az “Idols” show 10 finalistája között szerepelt. Salvador pszichológiát végzett, 2014-ben a Taller of Musicsban is diplomát szerzett. Tavaly nyáron kiadta első albumát, “Excuse Me” címmel, amely azonnal hatalmas siker lett hazájában.

Az Eurovíziós Dalfesztiválra úgy került ki, hogy megnyerte a Festival de Canção fesztivált. Az énekes egészségi állapota bejárta a világsajtót, források szerint az Eurovíziós Dalfesztivál előtt több műtéten átesett, jelenleg szívátültetésre vár. Menedzsere szerint Salvador Sobral sérvműtéten esett át, élete és karrierje nincs veszélyben.

A zene mellett Salvador Sobral a menekültek mellett is kiáll, az Eurovízió alkalmából számos esetben hívta fel a menekültek helyzetére a figyelmet. A show előtti sajtótájékoztatón egy “S.O.S. Reufugees” pólót viselt.