Három győzelem után ez az ország bejelentette, többé nem fog indulni az...

Három győzelem után ez az ország bejelentette, többé nem fog indulni az Eurovíziós Dalfesztiválon

Szombaton, élő adásban jelentette be Izrael, hogy többé nem fog részt venni az Eurovíziós Dalfesztiválon, miután a Benjamin Netanyahu által vezetett kormány bejelentette, bezárja az állami televíziót.

Három győzelem után ez az ország bejelentette, többé nem fog indulni az Eurovíziós Dalfesztiválon

A szombat esti döntő után jelentette be Izrael, hogy nem fog többé indulni az Eurovíziós Dalfesztiválon.

“44 éve, hogy Izrael részt vesz az Eurovízión, háromszor nyert, de a mai este az utolsó számunkra. Hamarosan, az IBA végleg befejezi a verseny közvetítését.” – nyilatkozta élő adásban a csatorna képviselője, Ofer Shalom.

A Benjamin Netanyahu vezette kormány múlt héten döntött úgy, hogy bezárja az állami televíziót. A 49 évvel ezelőtt alapított IBA helyére egy újonnan alapított televízió lép, a Kan. A Kan nem fog híreket közölni, ezért nem lehet tagja az European Broadcasting Unionnak, ez az egyik feltétele az Eurovízión való részvételnek.

Izrael idei képviselője Imri Ziv volt, aki a 23-ik helyen végzett 39 ponttal. A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált Salvador Sobral nyerte, Magyarország a 8. helyen végzett.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! Fent vagyunk a Google Plus-on is, csatlakozz hozzánk.Nincs hozzászólás

Írj választ