Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Metallica együttest mindig is a heavy metal zene úttörőiként tartották számon. A banda gitárosa, vokalistája, dalszerzője és alapítótagja James Alan Hetfield, akit karakteres és testes hangja tesz összetéveszthetetlenné. A Metallica repertoárjában akad jónéhány felvétel, mely túlélte az idő próbáját, és amelyet nemcsak a műfaj kedvelői hallgatnak szívesen.

Legalább százszor hallottad ezt a dalt, de ebben a formában még sosem! Gyönyörű...

A zenekar dalszövegei azok, melyek inkább megragadják a hallgatóságot. A verssorokban mindig valamilyen intenzív, velős mondanivaló lakozik, amit nehéz lenne kifejezni Hetfield darabos hangja nélkül. Az alábbi videó azonban erre alaposan rácáfol, hisz az előadója egy törékeny kislány, akiben a durvaságnak még a híre sem lapul meg. Ő Jadyn Rylee, aki mindössze 10 éves, de meleg hangjával messze meghaladja a korát.

A kislány a Metallica egyik balladáját, a Nothing Else Matters-t énekli el, egy teljesen más hangzásvilágban, mint az eredeti. A feldolgozás olyan, akár egy angyali dal, melynek a főszerepében a zongora lágy hangja áll. Jadyn megtalálta a tökéletes összhangot az új verzió és a saját hangi képességei között, emellett sikerült neki egy sokkal érzelmesebb és szebb változatot létrehozni, mint az eredeti.

A Nothing Else Matters szerelmes dalként jött a világra 1992-ben, James Hetfield tollából. A kislány viszont sokkal többet látott meg benne, mint amit maga az együttes feltálalt. Jadyn szerint ugyanis a sorokban ott rejlik az is, hogy elfogadd önmagad annak, aki vagy. Másoknak lehetnek eltérő véleményeik rólad, az érzéseidről, az elveidről, de amíg bízol önmagadban, semmi más nem számít.

MEGOSZTÁS