Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Louis Armstrong – művésznevén Satchmo, később Satch nagykövete – 1901. augusztus 4-én született New Orleansban. Zenészként és énekesként egyike volt minden idők legelismertebb virtuózainak. Összetéveszthetetlen stílusával sokaknak volt a példaképe, a kevésbé hozzáértő füleknek meg egy hangforrás, melyet mindig is öröm volt hallgatni.

A ’60-as években ez a dal uralta a toplistákat. Még ma is öröm hallgatni!

Színpadi jelenléte, a fellépései tele voltak energiával és karizmával. Mindig széles mosollyal állt a közönsége elé, amely belülről fakadt, és amely optimizmussal villanyozta fel a lelkeket. Louis Armstrong több zseniális dalt alkotott a jazz jegyében, melyeket sosem fogunk elfeledni.

A rekedtes hangja és a trombita tökéletesen kiegészítették egymást a szerzeményeiben, amik mára élő legendákká fejlődtek. Ilyen a La Vie En Rose vagy a Star Dust, de mind közül a legismertebb a What A Wonderful World, amire még ma is elérzékenyülünk, holott már milliószor hallottuk!

Ezt már láttad? Ez az olasz dal már 33 éve teszi szebbé a világot. Még ma is óriási kedvenc!

Csak hogy felelevenítsd az élményt, az alábbiakban újra átérezheted, miről is beszélünk. Ez a dal magában hordoz mindent, ami lényeges az emberi életben. Igaz érzésekkel, bátorsággal, optimizmussal tölt el, és megmutatja, mennyire csodálatos ez a világ. A What A Wonderful World Bob Thiele és George David Weiss szerzeménye, amit Louis Armstrong keltett életre, pontosan 1967-ben.

MEGOSZTÁS