Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Lionel Brockman Richie Jr. – művésznevén csak Lionel Richie minden idők egyik legkedveltebb amerikai énekese, zenésze, producere és színésze. A Commodores együttes oszlopos tagja volt, 1982-től azonban szólókarrierre váltott. A dalait sokan imádják még ma is, hisz az érzelmektől túlcsorduló dallamoknak a legnehezebb ellenállni, ő pedig nagyon is értett ahhoz, hogy a lélek nyelvén beszéljen.

Hiába telt el 31 év az ősbemutatójától, ettől a daltól még ma is kiráz a hideg!

A Say You, Say Me című ikonikus felvételét Lionel Richie a Halálbalett (White Nights) című film betétdalaként írta. Nem sokkal a felbukkanása után a szerzemény megdöntötte a toplistákat, és nemzetközi slágerré fejlődött. Elismerés hátán elismerést hozott az énekesnek, ezek között egy Oscar- és egy Golden Globe-szobrot. Hallgatva a dallamokat, még ma is elbűvöl ez a csodálatos énekhang, nem beszélve az érzelmekről, melyek a felszínre törnek.

Lionel Richie alaposan rányomta a bélyegét a blues- és a popzenére. Az örökség, amit karrierje során ránk hagyott, felbecsülhetetlen értékű. Akárcsak ez a dal, ami az igaz barátságról szól, arról, hogy mennyire nehéz megtalálni azt a személyt, aki, ha eltéveszted az irányt, azt mondja, „én majd megmutatom neked!”

MEGOSZTÁS


1 hozzászólás

  1. Gyönyörű de a film sem kismiska. Még van a filmben egy nagyon szép orosz dal és a balett is toppon van. Köszönöm.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here