Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Már egy hete próbál Kijevben Pápai Joci, aki Magyarországot képviseli a kedden kezdődő Eurovíziós Dalfesztiválon, túl van két próbán és két fellépésen is. Az énekes az MTI-nek elmondta, rengeteg pozitív élmény érte eddig az ukrán fővárosban.

Az énekes tiszteletére a kijevi magyar nagykövetség hétfő este közönségtalálkozóval egybekötött fogadást adott. Pápai Joci és csapata itt a helyi magyar nemzeti kisebbség képviselőivel is találkozott, akiknek szavazatára számít, hiszen ők a szabályok szerint – külföldi állampolgárokként – voksolhatnak rá.

„Az első kijevi nagyszínpadi próbán a hangot próbáltuk be. Nagyon fontos volt nekem az, hogy előbb a hangot lőjük be, amin én folyamatosan változtattam is. Emiatt az első próbán nem tudtam másra figyelni. A második próbáig volt pár nap ezt feldolgozni, ezért azon már a gesztikulálásomon és a kamerával való kapcsolatomon dolgoztunk. A kameraállásokon kértünk is pár változtatást aszerint, hogy mit szeretnénk láttatni. Ennek a dalnak a lelke ugyanis a nő és a férfi kapcsolata, az az intimitás, ami köztük van. Még mindig maradtak apró finomítások, mi viszont tovább gyakorolunk, azon vagyunk, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani” – összegezte Pápai Joci.

A magyar versenyző múlt héten fellépett a rajongók számára létesített EuroClubban és a Kijev főutcáján, a Krescsatikon kialakított Eurovision Village színpadán is. Utóbbin elsőként léptek fel két számmal, egy magyar népdallal és versenydalukkal, az Origóval.

„Annak ellenére, hogy elsőként fellépni nem hálás, mégis éreztük, mekkora szeretet árad felénk a közönségből” – mondta el benyomását az énekes.

Elmesélte, hogy a városban felismerik őt.

„Sokan fotózkodnak velem, átölelnek, puszit kérnek, sok szerencsét kívánnak” – tette hozzá.

Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője kedd este lesz, Pápai Joci a második elődöntőben, csütörtökön lép színpadra, a nézők 20.30 perctől követhetik figyelemmel a műsort a Duna televízióban. A verseny döntőjét szombat este rendezik meg.

Az idei Eurovíziós dalokat megnézheted külön-külön ITT.